Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕΤ για την Ειδική Αγωγή

Νεα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι στην πλατεία ΟΤΕ, κάτω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΤ, απαιτώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τα σχολεία της ειδικής αγωγής εν μεσω πανδημίας. Οι λιγοστοί εκπαιδευτικοί ζήτησαν να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία. «Ειναι ήρωες, τα σχολεία ανοιχτά χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη βοήθεια από την κυβέρνηση» τόνισαν χαρακτηριστικά.

ΟΙ εκπαιδευτικοί ζητούν:

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

• Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

• Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

• Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

• Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο.

• Σε όσα σχολεία ειδικής αγωγής αναστέλλεται η λειτουργία τους ή κλείνουν τμήματα ή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακολούθησης δια ζώσης των μαθημάτων , θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζεται με την εφαρμογή όλων εκείνων των αναγκαίων επιστημονικών μεθόδων και τρόπων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia