Παρουσιάστηκαν οι «Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Τουριστική Προβολή 2020» (video)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, εκπρόσωποι φορέων και θεσμικοί παράγοντες, την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού του νομού Τρικάλων, με θέμα«Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Τουριστική Προβολή 2020», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι προοπτικές και τέθηκαν οι στόχοι για την τουριστική προβολή και περαιτέρω ανάπτυξη της Θεσσαλίας το 2020, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο.

Να καταστεί η Θεσσαλία ως προορισμός του Σ/Κ, να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα για όλους τους προορισμούς της Θεσσαλίας, να δημιουργηθεί κέντρο υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, να γίνουν δημόσιες υποδομές, να διατηρηθεί και να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των προγραμμάτων ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, ήταν μόνο κάποιες από τις προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Μπουτίνας, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για το 2020 που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση των διανυκτερεύσεων, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η προώθηση των καταδυτικών πάρκων και η έλευση νέων κατηγοριών τουριστών στη Θεσσαλία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει εντός του έτους σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην PHILOXENIA, MARATHONEXPO, στην Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, την Ουτρέχτη, τη Μόσχα, το Παρίσι και το Λονδίνο, που θεωρείται η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ευρώπη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης προβλήθηκε σε προτζέκτορα το video της τουριστικής καμπάνιας των Τρικάλων, με πρωταγωνιστές ζευγάρι Νορβηγών που αναπωλούν τις καλοκαιρινές περιπέτειες στις ομορφιές του νομού Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia