ΠολιτισμόςΤρίκαλαΠαρουσιάστηκε το βιβλίο «Ξεγελώντας το Θάνατο!» στο Μουσείο Τσιτσάνη.

«Ξεγελώντας το Θάνατο!» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Αθανασιάδη, που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια σχετικής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Αρμός», σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα ακούστηκαν μηνύματα ψυχικής δύναμης και ανεξάντλητου κουράγιου από συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη να δαμασουν το «θεριό» του καρκίνου. Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ακαδημαϊκός,...

«Ξεγελώντας το Θάνατο!» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Αθανασιάδη, που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια σχετικής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Αρμός», σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα ακούστηκαν μηνύματα ψυχικής δύναμης και ανεξάντλητου κουράγιου από συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη να δαμασουν το «θεριό» του καρκίνου.

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ακαδημαϊκός, η κ. Φάννυ Μπονώτη, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Δημήτρης Καραθάνος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Μαρία Καναρά.

Πρόκειται για μία πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον –στην έως τότε ύπαρξή του– και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο. Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντάς τον σε πάθος για τη ζωή.

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.