Περατώθηκε η αντικατάσταση της στέγης στον Κοιμητηριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Μουριά

Κατόπιν διαπίστωσης της μεγάλης φθοράς και διάβρωσης της στέγης του Κοιμητηριακού Ναού της Αγίας Παρασκευής, αφού στεκόταν 50 και πλέον έτη, το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, κατά πλειοψηφία, την αντικατάστασή της. Σήμερα, φθάσαμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, του οποίου η κοστολόγηση ανήλθε περίπου στα 5.500,00€.

Στην περάτωση του έργου συνέβαλλαν κάτοικοι της Κοινότητας μέσω των δωρεών τους, η Κοινότητα Μουριάς συγκεντρώνοντας χρήματα από διάφορες δράσεις, ο Δήμος Πύλης καθώς επίσης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων χορηγώντας τα οικοδομικά υλικά.

Οι πρόγονοι μας με πολύ προσωπική εργασία και από το υστέρημά τους, μας κληροδότησαν τον Ναό. Εμείς έχουμε την τεράστια ευθύνη να τον συντηρήσουμε και να τον παραδόσουμε καλύτερο στις επόμενες γενεές. Με τη χάρη της Αγίας Παρασκευής και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, το έργο ολοκληρώθηκε. Μάλιστα, ορισμένοι κακοπροέραιτοι που έκαναν την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα, θεώρησαν σωστό να μας κατηγορήσουν χαρακτηρίζοντάς μας ακόμα και ¨κλέφτες¨. Λαμβάνοντας υπόψιν τέτοιου είδους συμπεριφορές, αναρωτιέμαι αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν φόβο Θεού μέσα τους. Εμείς λοιπόν τους λέμε ότι η στέγη της Αγίας Παρασκευής θα είναι πάντα εκεί να τους θυμίζει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη τους. Ένα μεγάλο ¨ευχαριστώ¨ στους συγχωριανούς μου για τη δωρεά τους, στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, στον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαραβα, στον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, στη Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά , στην αρχαιολόγο μηχανικό κα Λιάνα Λαφαζάνη, στον αρχαιολόγο-συντηρητή Μαργαρίτη Μητσάτσικα, στον Παναγιώτη Χελιδωνη και στο συνεργείο του για την κατασκευή, στον Χρήστο Γελαδάρη για την ξυλεία και σε όλους όσους συνέβαλλαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Η χάρη της Αγίας Παρασκευής να μας συνοδεύει και να μας προστατεύει όλους!!! Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται πως η συνεργασία των πολλών δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος όλων μας. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μας με έργα και πράξεις!!!

Δημήτρης Γιαννουλάκος

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μουριάς

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia