Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές- Με μπαλώματα δε βάφονται αυγά !

Με μπαλώματα δε βάφονται αυγά !

Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά που χιλιάδες στρέμματα γης βρίσκονται κάτω από τα νερά και τις λάσπες των ποταμών και ρεμάτων της Δυτικής Θεσσαλίας.
Για ακόμη μια φορά σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πάλι τα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας ,οι κοινότητες Μ.Καλυβίων και Ριζώματος στο δήμο Τρικκαίων κα
Δεν είναι γραφτό της μοίρας μας κάθε τρεις και λίγο , κάθε που βρέχει να πλημμυρίζει ο τόπος , να καταστρέφονται καλλιέργειες, περιουσίες , να βρισκόμαστε με την αγωνία της καταστροφής και των κινδύνων για την ανθρώπινη ζωή.
Η εγκληματική αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων , των εκάστοτε κυβερνητικών στελεχών στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση , που έχουν αφήσει αθωράκιστο το λαό , τις περιουσίες του, τις δημόσιες υποδομές του τόπου απέναντι στα καιρικά και φυσικά φαινόμενα( πλημμύρες , χιονιάς, καύσωνας..σεισμός..)


Οι επαναλαμβανόμενες καταστροφές , η συνεχιζόμενη αγωνία και φόβος με την πρώτη βροχή , το πρώτο χιόνι, τις φυσικές μεταβολές του καιρού δεν οφείλονται στην ακρότητα των καιρικών φαινόμενων , όπως κοροϊδευτικά ισχυρίζονται οι κυβερνητικές και τοπικοδιοικητικές αρχές . Για παράδειγμα η έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και ανάλογου δικτύου υποδομής οδηγεί στις επαναλαμβανόμενες καταστροφές. Η πυκνή επανάληψη των καταστροφών είναι μια περίτρανη απόδειξη ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός που να οδηγεί σε σοβαρή υποδομή με πιο ριζικές λύσεις και ανθεκτικότητα στο χρόνο και την ένταση των φαινομένων. Γινόμαστε ξανά και ξανά στο ίδιο τραγικό έργο θεατές επειδή τα όποια έργα γίνονται , που διαφημίζονται πολλάκις από τις αρχές , είναι απλά μπαλώματα , παρεμβάσεις «πυροσβεστικού» όταν ο κίνδυνος είναι προ των θυρών μας ή κατόπιν εορτής , όταν έχει γίνει ήδη η ζημιά. Η μεγάλη πλειονότητα των έργων που γίνονται αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα και όχι ριζικά τα προβλήματα , δεν λειτουργούν για να προλαμβάνουν και να θωρακίζουν την περιοχή μας.
Η έλλειψη κονδυλίων για τα απαραίτητα έργα ουσιαστικής και ολοκληρωμένης προστασίας είναι το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους έργα δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εκάστοτε κυβέρνηση , αφού δεν έχουν ανταποδοτικότητα . Δηλαδή δεν έχουν προϋποθέσεις κερδοφορίας από τη χρήση τους για να παραχωρηθούν σε εργολάβους-επιχειρηματικούς ομίλους για κατασκευή ,χρήση και εμπορευματοποίηση. Με απλά λόγια δεν είναι δρόμοι , διόδια , ενεργειακές πηγές για να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση για να αποδώσουν κέρδος παρέχουν. Γι’ αυτό μένουν στα «αζήτητα» , χρηματοδοτούνται για τα μάτια του κόσμου μπαλώματα, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή και περιουσία στη ζυγαριά κόστους-οφέλους (κέρδους), στη μέγγενη της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας. Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν τοπική και περιφερειακή διοίκηση , δήμος και περιφέρεια, αφού για την ευθύνη τέτοιων έργων ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον , στην κυβέρνηση και ξανά απ’ την αρχή . Αποφεύγουν να επωμιστούν το «κόστος» έργων πολιτικής προστασίας , αφού τα θεωρούν κοστοβόρα και καθόλου υποβοηθητικά στην επιχειρημαυική ανάπτυξη και κερδοφορία.
Αυτά , μεταξύ άλλων δήλωσαν τα στελέχη κλιμακίων του ΚΚΕ που παραβρέθηκαν στη Φαρκαδόνα και τα Μ.Καλύβια Τρικάλων , δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες και τη δέσμευση του Κόμματος να παρέμβει , να διεκδικήσει , να πιέσει στους μαζικούς φορείς, στους δήμους , στην περιφέρεια, στο κοινοβούλιο , ώστε να αποζημειωθούν οι πληγέντες στο 100% της ζημιάς και του χαμένου εισοδήματος, να διεκδικηθούν κονδύλια για σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση υποδομών και δικτύων. Επίσης, κάλεσαν τους αγρότες να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους τους .
Τρίκαλα 13 Γενάρη 2022

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia