Πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης της Σφήκας της Καστανιάς στον Δ. Πύλης.

    Οργανώθηκε με επιτυχία, «το Πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης της Σφήκας Καστανιάς», από το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής  Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι οποίες ανέλαβαν εξολοκλήρου  την οικονομική κάλυψη της διαδικασίας, με την συμμετοχή  του  Δασαρχείου  Τρικάλων – Τρικκαίων και Μετεώρων.

    Συγκεκριμένα:

    Την Παρασκευή (23.04.2021) στον χώρο της κρεμαστής γέφυρας (όπισθεν του Δημαρχείου) έγινε  κατ’ αρχάς ενημέρωση προς τους παριστάμενους παραγωγούς καστανιάς που είχαν δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πύλης τα αγροτεμάχια τους,  από τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Σταυρίδη (Διδάκτωρ Εντομολογίας), ο οποίος έδωσε  οδηγίες εφαρμογής και τις καλλιεργητικές φροντίδες.

    Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διανομή ωφέλιμου εντόμου βιολογικής  καταπολέμησης της Σφήκας στους παραγωγούς με καλλιέργεια στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης, Καλογήρων, Ροπωτού, Πιαλείας, Ελάτης, Κοτρωνίου, Πολυνερίου, Βροντερού και Παλαιομοναστήρου, καθώς και στις Κοινότητες Ξυλοπάροικου και Προδρόμου του Δήμου Τρικκαίων, Οιχαλίας  του Δήμου Φαρκαδόνας, Καστανιάς-Γλυκομηλιάς  και Χρυσομηλιάς  του Δήμου Μετεώρων. 

    Από τον Δήμο Πύλης παρόντες ήταν  ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Ζούρτος, η Γεωπόνος κ. Έφη Φωτάκη και από το Δασαρχείο ο κ. Χρήστος Νάκος Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης, από την Π.Ε. Τρικάλων η Γεωπόνος κ. Αργυρώ  Καρακούση.

    Για την ωφελιμότητα του προγράμματος και για τον λόγο ότι η καστανιά «αξιοποιεί άγονα και ορεινά εδάφη, γίνεται αντιληπτό, ότι αποτελεί μια σημαντική καλλιέργεια για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στις ορεινές περιοχές», τονίζει ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκριση μείωσης και επίλυσης των προβλημάτων των παραγωγών.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia