Π. Δριτσέλη : Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο, ισχυρό, με δυνατή φοιτητική μέριμνα και προοπτικές για τους νέους.

Π. Δριτσέλη : Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο, ισχυρό, με δυνατή φοιτητική μέριμνα και προοπτικές για τους νέους.

            Τα Τμήματα του Πανεπιστημιακού πόλου των Τρικάλων επισκέφτηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των φοιτητών και των λειτουργών της. Η Παναγιώτα Δριτσέλη επισκέφτηκε το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχουν την έδρα τους στα Τρίκαλα. Συζήτησε με τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ παρακολούθησε και την ορκομωσία των νέων πτυχιούχων.

            Όπως υπογραμμίστηκε και τα δύο Τμήματα έχουν ισχυρά θεμέλια ακαδημαϊκής ποιότητας, με εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, με έρευνα αιχμής και με πολύ ισχυρό ενδιαφέρον των φοιτητών για τις προοπτικές τους. Συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα που σχετίζονται με την απαραίτητη αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Τμημάτων, αλλά και τα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την φοιτητική μέριμνα, σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

            Η Παναγιώτα Δριτσέλη, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι το ακαδημαϊκό αποτέλεσμα που παρουσιάζουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Τρικάλων δικαιώνουν την ακαδημαϊκή μεταρρύθμιση του 2018-2019, η οποία δημιούργησε τις βάσεις για έναν ισχυρό ακαδημαϊκό κι ερευνητικό πόλο στα Τρίκαλα, μέσα από ένα δυνατό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καυτηρίασε την ολέθρια κυβερνητική πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την καταστροφική ελάχιστη βάση εισαγωγής και την ακραία υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων. Επανέλαβε, στο πλαίσιο αυτό, τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κατάργηση του αντιδραστικού και νεοφιλελεύθερου πλαισίου διοίκησης των ΑΕΙ, την δέσμευση για ουσιαστική οικονομική στήριξη των δημοσίων Πανεπιστημίων, για την στήριξη της φοιτητικής στέγης, για τα δωρεάν μεταπτυχιακά και για την ελεύθερη πρόσβαση στα “πράσινα” Τμήματα.

            “Η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα είναι ένας από τους πρώτους τομείς που θα καταθέσουμε παρεμβάσεις – τομές, στο πλαίσιο της επερχόμενης προοδευτικής κυβέρνησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia