Π. Δριτσέλη: «Μπαγιάτικος νεοφιλελευθερισμός το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ»

Π. Δριτσέλη: Μπαγιάτικος νεοφιλελευθερισμός κι ακραίο παραλήρημα στις τοποθετήσεις της εισηγήτριας της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. 

Εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούμε την εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στο επαίσχυντο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ να εμφανίζεται και στη Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης, (όπως σήμερα σε εκπομπή του Ράδιο Λέσχη 97,6), με έναν άκρως εριστικό λόγο για την εικόνα της δημόσιας παιδείας στην Ελλάδα. Εμφανίζεται ως ένθερμη υποστηρίκτρια του οργουελικού νομοσχεδίου που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι αγωνιά για την κατάθεση των πολιτικών της διαπιστευτηρίων στην ηγεσία της κυβέρνησης. Την στάση της αυτή θα την κρίνουν οι πολίτες. 

Όμως, αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι το τσουνάμι παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης της δημόσιας παιδείας στο οποίο έχει επιδοθεί. Εμείς της απαντάμε ότι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο μορφώνει αξιόλογους επιστήμονες, είναι ανταγωνιστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία είναι πρωτοπόρος στην οικονομία έντασης γνώσης και περιζήτητη διεθνώς. Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατία καλό θα ήταν, λοιπόν, να είναι πιο στοιχειοθετημένη στις παρεμβάσεις της, γιατί οι βουλευτές κρίνονται από τα λόγια και τα έργα τους. Τα κομματικά παλαμάκια δεν ανανεώνουν θητείες…  

ΥΓ1 : Ευχαριστούμε την κυρία Παπακώστα για το ενδιαφέρον της σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, αλλά ας αφήσει εμάς να τις αποτιμήσουμε. 

ΥΓ2 : Την απάντηση σε όσα ακραία ειπώθηκαν σήμερα την έδωσε με το δυναμικό του “παρών” το ακαδημαϊκό κίνημα και στα Τρίκαλα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

ΥΓ3 : Δεν προβληματίζονται τα στελέχη της ΝΔ ότι ο μόνος σύμμαχος που έχουν σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η Ελληνική Λύση; 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia