Σάκης Παπαδόπουλος: Εκρηκτικό το πρόβλημα Παιδιατρικής του ΓΝΤ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

Συζήτηση για το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων για 12 ημέρες κάθε μήνα προκάλεσαν με τις ομιλίες τους στην Ολομέλεια της Βουλής οι Βουλευτές Λαμπρούλης Γιώργος του ΚΚΕ και Παπαδόπουλος Σάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο βουλευτής Τρικάλων, μετά τις αναφορές του στα άλλα ζητήματα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας,  επεσήμανε ότι το πρόβλημα της Παιδιατρικής του ΓΝΤ θα γίνει εκρηκτικό στη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών με τα χιλιάδες παιδιά που επισκέπτονται τα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα άλλα προβλήματα υποστελεχωμένων Τμημάτων του Νοσοκομείου Τρικάλων ( ΩΡΛ, Β/Παθολογική, Ουρολογική, Τ.Ε.Π.,  Μ.Ε.Θ, Μ.Τ.Ν., Γυναικολογική, Οφθαλμολογική… ), καθώς και στη συνολική υποστελέχωση του ΕΣΥ για την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει σειρά μέτρων ( προκήρυξη 528 θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τα Αυτοτελή ΤΕΠ – 454 θέσεων για τα Κέντρα Υγείας – ΠΥΣ για 945 θέσεις στα υποστελεχωμένα Τμήματα Νοσοκομείων, επαναπροκήρυξη θέσεων Οικογενειακών Γιατρών στις ΤΟΜΥ και συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, ανανέωση θητείας Επικουρικών Γιατρών, σχεδιασμός άλλων 3000 νέων θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τα έτη 2020 – 21 – 22 και 6000 νοσηλευτικού – εργαστηριακού – διοικητικού προσωπικού ).

 Ο Υπουργός Υγείας κ.Β.Κικίλιας αναγνώρισε τη βαρύτητα των προβλημάτων και ρώτησε τον βουλευτή Τρικάλων τι είναι ο Μύλος των Ξωτικών. Μετά την ενημέρωση, ανέλαβε την ευθύνη  της συνεργασίας με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ.Σερέτη ώστε να δοθούν έγκαιρα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Παιδιατρικής και των άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου Τρικάλων.   

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia