Σήμερα Παρασκευή 4 Ιούνη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Aπ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες δεκάδες Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μαθητοστέκια, πλατείες και πάρκα! 

Στα Τρίκαλα το ραντεβού για τον θεσμό του μαθητικό Φεστιβάλ θα είναι και φέτος στον γνώριμο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου, την Παρασκευή 4 Ιούνη!

Οι χιλιάδες μαθητές που έχουμε ανάγκη, μετά από την τόσο δύσκολη χρονιά που περάσαμε, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να ξεσκάσουμε, να αισθανθούμε όμορφα και αισιόδοξα, συμμετέχουμε μαζικά στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ! 

Έναν χρόνο με την πανδημία του covid, είμαστε πιο δυνατοί! Γιατί:

 • Μάθαμε πως ζούμε και μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που τα κέρδη των λίγων μετράνε περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή! 
 • Μάθαμε πως μπορούμε να είμαστε νικητές με τους αγώνες μας! Η οργανωμένη απειθαρχία στο άδικο δείχνει το δρόμο. Οι μεγάλοι μαθητικοί αγώνες έβαλαν τη σφραγίδα τους, ταρακούνησαν και ενόχλησαν όσους κάνουν επίθεση στα δικαιώματα μας, είχαν σημαντικές κατακτήσεις! 

Αποδείξαμε πως είμαστε χιλιάδες αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι, στέκονται μαχητικά και κάνουν την δική τους επίθεση με ανυπακοή και τόλμη!

 1. Δίνουμε… “τρόπο” στην οργή! 

Με τη συμμετοχή μας στα Μαθητικά Φεστιβάλ στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα πως τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας δε σταμάτησαν πίσω από μια οθόνη τόσο καιρό τώρα, αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας! 

Φωνάζουμε πως δε δεχόμαστε να χτυπιέται συνεχώς το δικαίωμα μας στη μόρφωση, πότε με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, πότε με το σχολείο αρένα ανταγωνισμού και την οικογένεια μας να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια!

Κοιτάζουμε στα «ίσα» το σύστημα, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ενώσεις τους και τους λέμε:

Ξέρουμε πως φοβάστε το λαό και τη νεολαία, τη δύναμή μας! Στοχεύετε να συνηθίσουμε να φοβόμαστε. Να αποδεχόμαστε πως δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητούμε, να αγωνιζόμαστε παρότι βλέπουμε πως η πανδημία αξιοποιείται και ως ευκαιρία να χτυπάνε τα δικαιώματα μας. Δε σας πέρασε, όμως και δε θα σας περάσει! Αποδείξαμε πως … «και κάτω από τη μάσκα, έχουμε φωνή»!

 1. «ΑΝΑΣΑ» ο ΑΓΩΝΑΣ για να νικήσει η ΖΩΗ! 

Δεν αφήνουμε καμία μάχη να πάει χαμένη. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη! Η ΚΝΕ καλεί τον κάθε μαθητή να σκεφτεί πως θα ήταν τα πράγματα αν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν πιο δυνατοί, με περισσότερες δυνάμεις σε κάθε σχολείο. Να γίνουμε περισσότεροι όλοι αυτοί που: 

 • Αγωνιζόμαστε για την πιο όμορφη και δίκαια υπόθεση: για να αλλάξουμε τον κόσμο! 
 • Τα βάζουμε με το σύστημα και τις σάπιες ιδέες και αξίες του! Δεν ανεχόμαστε τη σαπίλα του, με κοινωνικά φαινόμενα όπως οι κακοποιήσεις γυναικών που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα! Τον κανόνα που μας διδάσκεται από το σχολείο ακόμα, του ατομισμού, ανταγωνισμού, η λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου», εμείς τον κάνουμε εξαίρεση! Μας ενώνουν άλλες αξίες όπως αυτές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της δύναμης που αποκτούμε από τον κοινό μας αγώνα! 
 • Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνονται μαθητικοί αγώνες, να ακούγεται η φωνή των μαθητών! 
 • Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. 
 • Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών, ενάντια στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό! 

Η αλήθεια είναι πως είναι κέρδος για τον κάθε μαθητή που ασφυκτιά με ότι συμβαίνει να δυναμώσει η ΚΝΕ. Να γίνουν περισσότεροι οι νέοι επαναστάτες!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 20.00 και περιλαμβάνουν:

 • Συζήτηση με θέμα: Οι αλλαγές στην εκπαίδευση μέσα από το νομοσχέδιο Κεραμέως – Η πρότασή μας για το σχολείο των αναγκών μας
 • Θεατρικό σκετς: “Ημερολόγια Καραντίνας”
 • Συναυλία από μουσικά σχήματα της πόλης.

Στον χώρο θα βρίσκονται ακόμη:

 • γκράφιτι αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης
 • έκθεση με θέμα: Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Ο αγώνας συνεχίζεται!
 • Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχές με παλιές και νέες εκδόσεις
 • Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ

“Αν έτσι νιώθεις κι εσύ 

και όλο αυτό σε τυλίγει… 

Φίλε, δεν είμαστε λίγοι!”

(από το τραγούδι των Κοινών Θνητών: Να’ χα τη δύναμη!)

ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ

04/06/2021

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia