Σε εκπομπή του ΡΙΚ θα προβληθεί βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

   

Την Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 03:00 έως 04:00 μ.μ. το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου   στην εκπομπή «ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ» που επιμελείται ο δημοσιογράφος Λουκάς Χαμάτσος, θα παρουσιάσει σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση,  το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων «Η ζωή και η θυσία του Ταγματάρχη Δημητρίου Πούλιου». Η εκπομπή, για παρακολούθηση στην Ελλάδα, μεταδίδεται παράλληλα και στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.  

    Υπενθυμίζουμε πως η  ταινία τεκμηρίωσης παρουσιάζει τη ζωή και τη θυσία του τρικαλινού ταγματάρχη Δημητρίου Πούλιου,  ο οποίος έπεσε ηρωικά εκτελώντας το καθήκον του στην Αμμόχωστο  στις 11 Μαΐου 1964. Εντάχθηκε   στην ενότητα «Κοινοί αγώνες Κυπρίων και Ελλαδιτών για την ελευθερία» του 8ου Πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και απέσπασε το 1ο βραβείο. 

    Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους οικονομικούς χορηγούς του προγράμματος: Το Δήμο Τρικκαίων και την Σχολική του Επιτροπή, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων , τον Δήμο Μετεώρων , την Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδiκίου & Πύλης, την  Γαλακτοβιομηχανία LA FARM, την Ασφαλιστική Εταιρία Ηλιάδης Γ., τους Μύλους Γεωργανάδων, το ταξιδιωτικό γραφείο Τσουρβάκας Travel, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων και τους Ανώνυμους Γονείς, με την συμβολή των οποίων δημιουργήθηκε η ταινία και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών στην Κύπρο για την απονομή του βραβείου. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β ΚΙΤΟΣ

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia