Σκρέκας: «Σε κάποια βουνά θα δούμε ανεμογεννήτριες σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες»


Σε κάποια βουνά μπορεί να μπουν ανεμογεννήτριες, σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας:

“Σε κάποια βουνά θα δούμε ανεμογεννήτριες. Εξαρτάται όμως ποια θα είναι τα βουνά, γι αυτό εκπονείται αυτή τη στιγμή το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο. Να τονίσω ότι όλα τα έργα και επενδυτικές ενέργειες, θα πρέπει να γίνονται σε απόλυτη συνεργασία και αρμονία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Εγώ μιλάω με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, κατοίκους, προέδρους κοινοτήτων, και αντιλαμβάνομαι ότι κανένας δεν είναι απόλυτα αρνητικός. Για παράδειγμα υπάρχουν κορυφές που δεν έχουν δέντρα, δε φαίνονται, έχουν αιολικό δυναμικό, και θα μπορούσαν να μπούνε εκεί οι ανεμογεννήτριες και να υπάρχουν και τα ανταποδοτικά οφέλη στις εκεί κοινωνίες”.

Για το φράγμα της Μεσοχώρας είπε τα εξής: 

“Στο θέμα της Μεσοχώρας, έχουμε μπροστά μας μια σειρά από είκοσι δράσεις περίπου να γίνουνε. Απαιτείται μια τριετία περίπου μέχρι να πληρωθεί το φράγμα, να γεμίσει το φράγμα δηλαδή. Κάθε εβδομάδα έχουμε συνεδριάσεις και ενημερώνομαι για το πώς εξελίσσονται οι εργασίες. Είναι ένα έργο που έχει ήδη κατασκευαστεί, και όταν λειτουργήσει θα φέρει ανάπτυξη και στην περιοχή και στην εθνική οικονομία. Θα έχουμε και καθαρή ενέργεια, και μια πολύ όμορφη λίμνη να μπορέσει να αξιοποιηθεί σαν ένας επιπλέον τουριστικός πόλος στα βουνά της περιοχής μας, δε βλέπω πού μπορεί να υπάρχει κάποιο κακό σε σχέση με το φράγμα”. 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia