Στάση εργασίας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων για τις μετακινήσεις των Υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία

Στάση εργασίας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων

για τις μετακινήσεις των Υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην από κοινού εκκίνηση πολύμορφων κινητοποιήσεων 6 Ομοσπονδιών (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε), (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ), (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε), (Π.Ο.ΜΗ.ΤΕ.Δ.Υ), (Π.Ε..Ο. Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.), (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ) και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στις υπηρεσιακές μετακινήσεις των Υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία.

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε :

  • Kήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από την έναρξη της εργασίας έως τις 12.00 π.μ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας με επίδοση υπομνήματος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.
  • Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έως και 03-03-2023, οι υπάλληλοι θα εκτελούν εξωτερική υπηρεσία είτε «εντός έδρας», είτε «εκτός έδρας», μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγό, σταματώντας κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης και κάθε προπληρωμή από την τσέπη μας των εξόδων κίνησης (εισιτήρια, ξενοδοχεία, βενζίνες κλπ).

Πιο συγκεκριμένα αντιδρούν λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • οι υπάλληλοι χρηματοδοτούν από την τσέπη τους την μετακίνησή τους για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα καθώς οι υπηρεσίες  διαθέτουν ελάχιστα υπηρεσιακά οχήματα και οδηγούς,
  • η αποζημίωση των υπαλλήλων, που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν, δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο τα έξοδα των καυσίμων (0,15 €/χιλ.), στις δε κινήσεις σε απόσταση        κάτω από 50 χιλ, στις λεγόμενες δηλαδή κινήσεις «εντός έδρας» η κατανάλωση  καυσίμου και η επιβάρυνση του αυτοκινήτου είναι εντελώς δυσανάλογη.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων επέδωσαν υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, απαιτώντας την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία αναφέροντας πως η ικανοποίηση των αναφερόμενων αιτημάτων αφορά την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την κατανόηση του προβλήματος και διαβεβαίωσε πως θα διαβιβάσει το αίτημα στην ΕΝ.ΠΕ και θα προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών να δουν θετικά το αίτημα, ενώ οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia