Στα Τρίκαλα γυρίσματα της εκπομπής “Ο πόλεμος των πόλεων” από τον ΣΚΑΙ.

Μια ακόμα πανελλήνια διάκριση για τα Τρίκαλα, αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ και την ενημερωτική εκπομπή «Ο Πόλεμος των πόλεων». Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Δυτικής Θεσσαλίας, η οποία και θεωρείται μαζί με την Καλαμάτα (με βάση τους οικονομικούς δείκτες ανάπτυξης της ΕΛΣΤΑΤ) σημείο αναφοράς με ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που έμειναν στάσιμες. Η εκπομπή θα μεταδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στις 8.50 μ.μ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Οπως ανα φέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού: Κατά τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης στη χώρα μας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο άλλες πόλεις της Ελλάδας να ξεχωρίσουν και να προχωρήσουν μπροστά και άλλες να μείνουν στάσιμες και να μη μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συσσώρευσε η οικονομική ασφυξία.

Ποιες πόλεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν και ποιες να «βυθιστούν» την περίοδο της κρίσης; Τι κοινό έχουν η Καλαμάτα και τα Τρίκαλα; Τι κοινό έχουν η Τρίπολη και ο Βόλος;

Μια ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ποιες πόλεις διατήρησαν ή και αύξησαν τον πληθυσμό τους και τον παραγόμενο πλούτο τους, ενώ άλλες έγιναν πιο φτωχές και έχασαν πληθυσμό. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια πόλη στην αρχή του 21ου αιώνα πιο εξωστρεφή, πιο ανταγωνιστική και εντέλει πιο αξιοβίωτη;

Το περασμένο δίμηνο ο Τάσος Τέλλογλου και ο οπερατέρ Χρόνης Τσιχλάκης επισκέφθηκαν δύο ζευγάρια πόλεων (σε άνοδο και σε πτώση) στην Πελοπόννησο (Καλαμάτα-Τρίπολη) και τη Θεσσαλία (Τρίκαλα -Βόλος). Μίλησαν με εκπροσώπους των αρχών, των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων των πόλεων αυτών και προσπάθησαν να καταγράψουν τι είναι εκείνο που ξεχωρίζει τις εξωστρεφείς και αναπτυσσόμενες (Καλαμάτα-Τρίκαλα),από εκείνες που χάνουν στον ανταγωνισμό των πόλεων (Τρίπολη-Βόλος).

Οπερατέρ: Χρόνης Τσιχλάκης
Μοντάζ: Κώστας Ασπιώτης
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/o-polemos-ton-poleon/2019-04-25-20/o-polemos-ton-poleon-trailer

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia