Στα Τρίκαλα το 1ο Ιατρικό Συνέδριο Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής

Μεταξύ των ομιλητών, ο υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ καθηγητής Dr. Δημήτρης Στεφανίδης

Η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων οργανώνει το πρώτο Επιστημονικό Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής (ΕΤΑΛΧΟ) που γίνεται τη χώρα μας, και το οποίο  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Το ολοήμερο Συνέδριο θα διεξαχθεί  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Λάρισας και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και γραμματεία διοργάνωσης την Alpha Marketing.

Στόχος του φροντιστηρίου, που απευθύνεται σε ειδικευόμενους και ειδικούς Γενικούς Χειρουργούς, είναι η αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το πλαίσιο ασφάλειας για την επέμβαση της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, η συστηματική εφαρμογή του οποίου περιορίζει στο ελάχιστο τις βαριές επιπλοκές αυτής της χειρουργικής επέμβασης.

Οι ομιλητές και συντονιστές του προγράμματος προέρχονται από Πανεπιστημιακές Κλινικές καθώς και Κλινικές του ΕΣΥ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα τους είναι και ο υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ καθηγητής Dr. Δημήτρης Στεφανίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφθείτε τη σελίδα του εργαστηρίου εδώ. 

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia