Στην αντεπίθεση η Εφη Μπλατζώνη για την υδροδότηση στο Παλαιομονάστηρο

Με αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb, η δημοτική σύμβουλος Πύλης Εφη Μπλατζώνη, τοποθετείται στο θέμα της υδροδότησης στο Παλαιομονάστηρο και προσκαλεί σε αυτοδιοικητικό… μπραντεφέρ τον πρόεδρο του χωριού. Ακολουθεί η ανάρτηση της:

Διάβασα με έκπληξη την απάντηση που πιστεύει οτι έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαιομοναστήρου κ.Θωμάς Μπουτζιώλης για το θέμα της υδροδότησης στο χωριό.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού και ειδικά στην ιστορική κοινότητα (κέντρο οικισμού) αλλά γνωρίζουν οι πάντες ότι υφίσταται από χρόνια και μάλιστα έχει τονιστεί από εμένα πολλάκις στο Δημοτικό συμβούλιο.

Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου που ήμουν στο χωριό 9-10 και 16-17, η πίεση του δικτύου ηταν ανύπαρκτη και οι βρύσες έβγαζαν στην κυριολεξία «αέρα», για μεγάλο διάστημα της ημέρας, κυρίως το απόγευμα. Γεγονός που ανέφερα στις 16 Ιουλίου, σε δημόσια εκδήλωση, στην πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κα Λαμπρινή Οικονόμου, διευκρινίζοντας την πρόθεση μου να το φέρω εκ νέου στο σώμα προς ενημέρωση των συμβούλων.

Έμεινα άφωνη από την προκλητική τοποθέτηση του κ.Μπουτζιώλη που αποδεικνύεται… πλημμελώς ενημερωμένος για την κατάσταση στο χωριό μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως υδροδοτείται το Παλαιομονάστηρο: Από την υπερχείλιση της Πύλης τον χειμώνα και με πομόνες από την Ανοιξη, μέχρι και το Φθινόπωρο.

Ας μας ενημερώσει λοπόν ο πρόεδρος για το πότε διενεργήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία αναλύσεις ποιότητας του ύδατος, οι οποίες σημειωτέον πρέπει να γίνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα ( τουλάχιστον 6μηνο).

Το Παλαιομονάστηρο είναι χωριό του κάμπου και οι πομόνες βρίσκονται σε γη καλλιέργειας πρώτης παραγωγικότητας, η οποία επιβαρύνεται με νιτρικά – φυτοφάρμακα – βαριά μέταλλα και περιστοιχίζεται από αρκετές μονάδες ενσταβλισμένης κτηνοτροφίας, που σημαίνει και φυτοφάρμακα και τοξίνες.

Το έργο της υδροδότησης Παλαιομοναστήρου θα έπρεπε να είχε παραδοθεί αρχές Ιανουαρίου του 2022, σύμφωνα με τη σύμβαση και εύλογα ρωτάμε:

-Πού είναι η αμεσότητα η δική σας, όταν δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα οι εργασίες στο κέντρο του χωριού, που αποτελεί και το πιο δύσκολο τμήμα;

– Πότε θα καλυφθούν οι διανοίξεις, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους και πότε θα καλυφθούν οι εγκάρσιες τομές που προκαλούν ζημιές στα σασί των αυτοκινήτων;

-Τί απέγιναν αλήθεια οι παράνομες συνδέσεις που κατ’ ομολογία του προισταμένου των τεχνικών υπηρεσιών διαπιστώθηκαν στο δίκτυο;

Αγαπητέ πρόεδρε, αφήστε κατά μέρος τους άσκοπους βερμπαλισμούς και δείτε κατάματα την πραγματικότητα που αναγκάζει τους συγχωριανούς μας να μένουν με τους …αφρούς στο μπάνιο!

Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στο Δημοτικό συμβούλιο για να ειπωθεί όλη η αλήθεια. Σας περιμένω εκεί.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia