Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα η Κατερίνα Παπακώστα.

Με βασικά ζητήματα του Νομού Τρικάλων στην ατζέντα της, μετέβη σήμερα η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνάντηση που είχε προγραμματίσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Αρχικά, η Βουλευτής ως μείζον θέμα έθεσε την οριοθέτηση, καθώς και την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, εξαιτίας του σεισμού της 3ης Μαρτίου του 2021, των περιοχών της πρώην Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων του Δήμου Φαρκαδόνας και της πρώην Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων. Ακόμη, η κα. Παπακώστα κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης των εξόδων επισκευής και ανακαινίσεως του πρώην Ειρηνοδικείου Φαρκαδόνας, προκειμένου να μετεγκατασταθεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, το οποίο υπέστη πρόσθετες φθορές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, σε συνέχεια της συνάντησής της με τον Υπουργό κ. Βορίδη, ενημέρωσε αντίστοιχα και τον Υπουργό κ. Πέτσα, σχετικά με τα αιτήματα των Προέδρων των Κοινοτήτων του Νομού, αλλά και για τις ενστάσεις τους αναφορικά με το Νομοσχέδιο των ΟΤΑ. Τόνισε δε, πως είναι αναγκαίο να δοθεί ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικές αρμοδιότητες και να ενισχυθεί μέσω νέων πόρων.

Τέλος, διαβίβασε στον Υπουργό το αίτημα των Καθαριστριών της Π.Ε Τρικάλων για την εξεύρεση λύσης ως προς το εργασιακό τους καθεστώς, διαφορετικής από εκείνη που ισχύει μέχρι σήμερα (αμοιβή μέσω πάγιου, κατ’ αποκοπή χορηγήματος).

«Ο Υπουργός κος. Πέτσας από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές και δεσμεύτηκε πως θα μεταβεί ξανά στον Νομό μας, προκειμένου να επιβλέψει τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Η Κυβέρνηση θα ενισχύσει με επιπρόσθετα μέτρα τις περιοχές αυτές, προκειμένου να αποκαταστήσουν σύντομα, τα κτίρια και τις υποδομές τους. Ακόμη, ο Υπουργός αποκρίθηκε θετικά στο  αίτημα για το Α.Τ Φαρκαδόνας και θα προχωρήσει σε εξέταση των υπολοίπων ζητημάτων, που του έθεσα.» Δήλωσε η Βουλευτής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia