Στους Τρικαλινούς πολύτεκνους ο Γιάννης Χάιδος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Πολυτέκνων νομού Τρικάλων Κωνσταντίνο Βήτα, είχε την Τετάρτη, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Τρικάλων Γιάννης Χάιδος. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος γύρω από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική πολυτεκνική οικογένεια. Ιδιαιτερη αναφορά έγινε επίσης, στο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα. Με αφορμή τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των Τρικαλινών πολυτέκνων, ο Γιάννης Χάιδος σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Τετάρτη 14/12 είχα την τιμή και τη χαρά να επισκεφτώ τον πρόεδρο του συλλόγου πολυτέκνων νομού Τρικάλων στα γραφεία του συλλόγου.

Ένας σύλλογος ιστορικός που μετρά σχεδόν 100 έτη ζωής!!

Όλα για το παιδί.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

Αυτές και άλλες πολλές εκφράσεις τέτοιου τύπου ακούγονται συχνά , μα μένουν μόνο λόγια.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της ελστατ για τον πληθυσμό της χώρας μας μετά την περσινή απογραφή , επισκέφτηκα τον σύλλογο για να ενημερωθώ για τις συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τις πολύτεκνες οικογένειες και όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Δυστυχώς ο πρόεδρος αλλά και η δραστήρια και έμπειρη συνεργάτης του , μου παρουσίασαν μια κατάσταση σχεδόν δραματική.

Μέρα με τη μέρα οι γεννήσεις μειώνονται και πλέον σπάνια μια οικογένεια ξεπερνά τα τρία τέκνα ώστε να χαρακτηριστεί πολύτεκνη…

Οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας των μνημονίων που οδήγησαν και σε περικοπές των ελάχιστων προνομίων που απολάμβαναν ως επιβράβευση οι πολύτεκνοι, έχουνε οδηγήσει σε τεραστια μείωση τις γεννήσεις νέων παιδιών.

Επίσης η οικονομική αδυναμία των μελών να φανούν συνεπείς προς την ετήσια συνδρομή τους προς τους συλλόγους, έχει προκαλέσει με τη σειρά της δυσκολίες που πιθανότατα δε θα επιτρέψουν στη συνέχιση της λειτουργίας των συλλόγων, ελλείψει άλλων χρηματοδοτικών πόρων…

Μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ήρθανε στο φως της δημοσιότητας ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού και δείχνουν μείωση σχεδόν μισό εκατομμύριο στον πληθυσμό μας , πρέπει να λάβουμε μέτρα αντίδρασης…

Η Ελλάδα μας γερνάει …

Χρέος και καθήκον μας είναι να δράσουμε γρήγορα και υπεύθυνα για την ανάσχεση αυτού του φαινομένου…

Η αποζημίωση για κάθε μητέρα (215 ευρώ το δίμηνο) που έπαψε να χορηγείται, πρέπει να ενταχθεί ξανά στις δαπάνες του κράτους άμεσα !

Επίσης τα δικαιώματα στην μοριοδότηση των πολυτέκνων για προκηρύξεις , πρέπει να διευρυνθούν και φυσικά όπου έχουνε παψει , να ενεργοποιηθούν ξανά!

Τα παιδιά είναι ζωή.

Μα για να υπάρχει ζωή πρέπει να υπάρχει έμπρακτη στήριξη , γιατί μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά και άνω αντιμετωπίζει δραματικές δυσκολίες στο σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ήδη αναλύσει τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για να εκτονωθεί το έντονο δημογραφικό πρόβλημα και σέβεται απόλυτα τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που καλούνται οι πολύτεκνες οικογένειες να νικήσουν.

Θα είμαστε δίπλα τους.

Θα τους στηρίξουμε στην πράξη για να πάρουν αξία και τα όμορφα λόγια όλων…»

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia