Στο πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας Τρικαλινοί ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.


Γεγονός αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από μέσα Οκτωβρίου και βρίσκεται στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Μιχάλης Παναγιώτου μαζί με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης απ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκαν με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αποτεφρωτηρίου Αντώνη Αλακιώτη, με τον οποίον συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Αποτέφρωσης.

Περιηγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τα στάδια και τη διαδικασία από την ανάληψη της σορού μέχρι την ολοκλήρωσή της και παράδοση της τεφροδόχου στους οικείους του θανόντος, καθώς και τη διαδικασία της αποτέφρωσης των οστών των νεκρών από τις εκταφές, καθώς και για τις υπηρεσίες διαχείρισης της τέφρας.

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για ένα χρόνιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα, καθώς κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 3.500 αποτεφρώσεις στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στην απλοποίηση διαδικασιών, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον οι συγγενείς των νεκρών, δε θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia