Συνάντηση Χατζηγάκη με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο

Τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης, και  είχε την ευκαιρία να συζητήσει πάνω σε ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία. Άλλωστε, η σχέση της οικογένειας Χατζηγάκη με την Εκκλησία είναι διαχρονική και σταθερή.

Ο Τρικαλινός πολιτικός υπερασπίστηκε τον κομβικό ρόλο της Εκκλησίας απέναντι στο Έθνος μας, και στην ευρύτερη πρόοδο της Ελλάδας. Είναι πραγματικότητα, τόνισε ο κ. Χατζηγάκης, ότι «στην εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου η ταυτότητα των λαών αλλοιώνεται και πολτοποιείται στο όνομα μιας δήθεν προόδου, το στοιχείο της Ορθοδοξίας είναι από τα πλέον θεμελιώδη και αναπόσπαστα στοιχεία της Ελληνικής ταυτότητας. Ο Ελληνισμός, ιστορικά, στηρίχθηκε πολλές φορές ανά τους αιώνες για να διασωθεί σε δύσκολους καιρούς (π.χ. Τουρκοκρατία). Η Ελλάδα οφείλει να εκσυγχρονιστεί αλλά όχι ξεχνώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις της. Το αντίθετο, θα προχωρήσουμε σωστά μπροστά μόνο ταυτοχρόνως διαφυλάξουμε τις ρίζες μας και την ιστορία μας».

Ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για τις πρωτοβουλίες του που καθιστούν την τοπική Εκκλησία και τη Μητρόπολη βασικό πυλώνα της κοινωνικής ζωής της περιοχής, αλλά και αποκούμπι των οικονομικά ασθενέστερων και των ανθρώπων που έχουν πραγματικές ανάγκες. Σε δηλώσεις του ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας να έχουμε Ιεράρχες και κληρικούς με ανοιχτούς ορίζοντες. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που συναντώ έναν εξ αυτών, τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο. Μπορούμε και οφείλουμε να συνεργαστούμε, Εκκλησία, πολιτικοί και πολίτες, ώστε να στήριξουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι βέβαιο πως μέσα από συνέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση θα πετύχουμε πολλά στο προσεχές μέλλον».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia