Συνέντευξη με τον Αριστοτέλη Κερασοβίτη
Ερώτηση: Κ. Κερασοβίτη σας γνωρίσαμε ως συγγραφέα φιλοσοφικών βιβλίων αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ασχολείστε και με τα θεατρικά δρώμενα. Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ενασχόληση;
Απάντηση: Τυχαία, όπως προέκυψε και η ενασχόλησή μου με την επικούρεια φιλοσοφία. Ένας γνωστός μου από την εφηβική ηλικία ο οποίος ασχολούνταν με το θέατρο, μου πρότεινε να συμμετάσχω σε ένα έργο του γνωστού αμερικανού συγγραφέα Χάουαρντ Ζιν “Ο Μαρξ στο Σόχο” που σκόπευε να ανεβάσει στα Τρίκαλα. Το σκέφτηκα λίγο στην αρχή αλλά ως ο άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις δέχτηκα. Έτσι βρέθηκα απροσδόκητα στο θεατρικό σανίδι και για την ώρα συνεχίζω εδώ.
Ερώτηση: Απ’ ότι γνωρίζω έχετε λάβει μέρος σε αρκετά θεατρικά έργα αλλά έχετε παίξει και στην τηλεόραση. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τις συμμετοχές σας;
Απάντηση: Εκτός από τη συνεργασία μου με τον Πάνο Νακόπουλο ο οποίος ήταν εκείνος που με μύησε στο θέατρο, συνεργάστηκα αρκετές φορές με την γνωστή για το εξαιρετικό της έργο τρικαλινή συγγραφέα Ελίζα Ζολώτα. Επίσης συνεργάστηκα με τον καρδιτσιώτη νεαρό και ταλαντούχο σκηνοθέτη Βάιο Τσιμητρά στην κινηματογραφική ταινία “Μαζί για πάντα”. Βεβαίως η αποκορύφωση ήταν η συμμετοχή μου στην γνωστή τηλεοπτική σειρά του Open tv την οποία σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης “Το κόκκινο ποτάμι”.
Ερώτηση: Η συνεργασία σας με τον κ. Μανουσάκη ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Απάντηση: Πράγματι. Ο κ. Μανουσάκης είναι ένας πολύ γλυκύτατος άνθρωπος αλλά και εξαιρετικός επαγγελματίας. Συνυπήρξα για μία ολόκληρη ημέρα σε κάποια γυρίσματα της σειράς που έγιναν σε ένα κτήμα κοντά στο χωριό Διαλεκτό. Εμπνεύστηκα από εκείνον για να επεκτείνω την θεατρική μου δραστηριότητα επάνω στο σανίδι.
Ερώτηση: Δηλαδή;
Απάντηση: Βασικά είχα ξεκινήσει πριν από την πανδημία να γράφω θεατρικά έργα. Το πρώτο μου κοινωνικό έργο το οποίο πήρε υπό την αιγίδα της η UNESCO και προσπάθησα να ανεβάσω στη σκηνή, δεν ευοδώθηκε αφού με πρόλαβε η καραντίνα του κορονοϊού. Όμως δεν πτοήθηκα. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας με δεδομένο την έλλειψη ψυχολογίας, έγραψα ακόμη ένα, κωμωδία αυτή τη φορά, με σκοπό να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Ο κύριος Μανουσάκης με ενέπνευσε σκηνοθετικά με τις ιδέες του και τον τρόπο που καθοδηγούσε τους ηθοποιούς στα γυρίσματα. Έτσι, αποφάσισα να σκηνοθετήσω ο ίδιος το έργο μου.
Ερώτηση: Ναι, όμως για να ανέβει στη σκηνή ένα θεατρικό έργο απαιτείται και το κατάλληλο θεατρικό σχήμα.
Απάντηση: Τα δύο τελευταία χρόνια είμαι μέλος στο σύλλογο φίλων τέχνης και θεάτρου “ΠΟΛΥΜΥΘΟΝ”. Πρόκειται για έναν σύλλογο που ασχολείται ενεργά με τα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και στον οποίο συμμετέχουν εξαιρετικά σε ήθος και ταλέντο παιδιά, κάποιοι εκ των οποίων είναι και επαγγελματίες ηθοποιοί. Πρόσφατα ανεβάσαμε με μεγάλη επιτυχία στο υπαίθριο θέατρο του φρουρίου Τρικάλων, μία παράσταση που σκηνοθέτησε η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Μπαλατσούκα και ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Τώρα ετοιμάζουμε το δικό μου έργο την κωμωδία.
Ερώτηση: Πείτε μας δύο λόγια γι’ αυτό.
Απάντηση: Ο τίτλος του έργου θεωρώ ότι είναι αρκετά ευφυής και λέγεται “Της νύχτας τα γκαστρώματα” αφού πρόκειται για μία ιστορία η οποία εξελίσσεται τις νυχτερινές ώρες στην παλιά Αθήνα την δεκαετία του 1960. Καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που οι ιστορίες τους άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο κι άλλοτε βαθιά συμπόνια. Καλά κρυμμένα μυστικά που αναπάντεχα βγαίνουν στο φως, αλλά και βάσανα που κάποιοι προσπαθούν να τα πνίξουν στο ποτό.
Ερώτηση: Και πότε θα παιχτεί η παράσταση;
Απάντηση: Το Σάββατο 1η Απριλίου στο Κινηματοθέατρο του Μύλου Ματσόπουλου στις 18:00 το απόγευμα. Η είσοδος είναι 5 ευρώ για το κοινό.
Ερώτηση: Μάλιστα. Γράφεται, παίζετε, και σκηνοθετείται ταυτόχρονα! Εύχομαι να συνεχίσετε να είστε δημιουργικός και να σας απολαμβάνουμε επί σκηνής. Καλή επιτυχία!
Απάντηση: Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά.