Συνέντευξη του Γιώργου Οικονόμου στην ATHENS VOICE: «Κάποιοι θεωρούν ότι η καρέκλα στο Μαξίμου τους ανήκει»

Ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Οικονόμου, μίλησε στην ATHENS VOICE για την αίσθηση ανισότητας, που διαβρώνει συνεχώς την κοινωνία, τονίζοντας πως «πρέπει να τη σταματήσουμε άμεσα με γερές δόσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας που μόνο επί ΠΑΣΟΚ έχουμε δει»

Εκλογές 2023 – Γιώργος Οικονόμου: Συνέντευξη στην ATHENS VOICE του υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα

Τους πάντες προ των ευθυνών τους θα θέσει το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξασφαλίσει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές και συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, δηλώνει στην ATHENS VOICE ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, Γιώργος Οικονόμου.

Ο άνθρωπος που ήταν για λίγα 24ωρα βουλευτής μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012 και έχασε την έδρα του μετά τις δεύτερες εκλογές εκείνης της χρονιάς διεκδικεί εκ νέου μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, μιλάει για τον τόπο του και ως ψυχίατρος που είναι αναλύει τον ψυχολογικό αντίκτυπο της προεκλογικής περιόδου στους υποψηφίους.

«Στο Μαξίμου είναι ένοικοι, ας το καταλάβουν καλά»

«Ουδείς αναντικατάστατος», δηλώνει ο Γιώργος Οικονόμου αναφορικά με την κόκκινη γραμμή του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» που έχει θέσει η Χαριλάου Τρικούπη. Χαρακτηρίζοντας την πρόταση αυτή βιώσιμη και χρήσιμη –«είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα»– ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων σχολιάζει πως «η αυτοδυναμία, όπως απέδειξε ο κ. Μητσοτάκης, οδηγεί στην αλαζονεία και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα – είναι πρόβλημα».

Ο ίδιος προκρίνει μια σοβαρή προγραμματική συνεργασία ως τη λύση στα προβλήματα της χώρας. Όπως λέει, στην Ελλάδα αν και στα 8 από τα 12 τελευταία χρόνια είχαμε κυβερνήσεις συνεργασίας, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών στη χώρα μας και πρέπει επιτέλους να την αποκτήσουμε.

«Η κουλτούρα συνεργασίας που πρέπει να αποκτήσουμε είναι αυτή που βλέπουμε παντού στην Ευρώπη, εκείνη δηλαδή που εδράζεται σε σοβαρή προγραμματική συμφωνία και όχι απλά στην ανάγκη να σχηματιστεί μία κυβέρνηση», σημειώνει.

Με τη συνεργασία να παραμένει στην κουβέντα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει τη βραδιά των εκλογών το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που έχει ζητήσει και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή «στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με προτάσεις που θα θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Ειδικά εκείνους που θέλουν σώνει και καλά να περάσουμε το καλοκαίρι μας ψηφίζοντας επειδή θεωρούν ότι η καρέκλα στο Μαξίμου τους ανήκει. Ένοικοι είναι, ας το καταλάβουν καλά», σημειώνει αιχμηρά.

Ισοδυναμεί ένα ποσοστό κάτω από 10% με ήττα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; «Αν ο ελληνικός λαός δεν στηρίξει την προεκλογική μας πρόταση σημαίνει ότι μας προτιμάει στην αντιπολίτευση και εκεί θα μείνουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, και εκεί πολύ χρήσιμοι θα είμαστε. Μας νοιάζει η κοινωνία, όχι η κυβερνητική καρέκλα», απαντάει ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισημαίνει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το βασικό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες είναι «δουλέψτε για όλους». «Έχει κουραστεί ο κόσμος από ένα πολιτικό σύστημα όπου τα πάντα, από το δάνειο στην τράπεζα και την πρόσβαση στο ΕΣΠΑ μέχρι το κρεβάτι στο νοσοκομείο, είναι ή φαίνεται να είναι υπόθεση γνωριμίας, ρουσφετιού και δη κομματικού. Αυτή η αίσθηση ανισότητας, που υπερβαίνει μάλιστα την εξίσου καθηλωτική εισοδηματική ανισότητα, διαβρώνει συνεχώς, κάθε μέρα, κάθε ώρα, την κοινωνία μας, τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τη σταματήσουμε άμεσα με γερές δόσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας που μόνο επί ΠΑΣΟΚ έχουμε δει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι όλα τα Τρίκαλα ένας Μύλος των Ξωτικών»

Πηγή: athensvoice.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia