Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός ένα αντικείμενο που έχει λείψει αρκετά από τα σχολεία.

Σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, στους μαθητές της Γ’ τάξης του γυμνασίου. Ο πρόεδρος των υδραυλικών νομού Τρικάλων κύριος Βαλομάνδρας Νικόλαος και ο επιστημονικός συνεργάτης του συνδέσμου, μηχανολόγος μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κύριος Μπετούνης Ιωάννης, ανέλαβαν την εθελοντική αυτήν δράση στα σχολεία του νομού Τρικάλων, σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές, αφορούσε τα τεχνικά επαγγέλματα, τα επαγγέλματα των μηχανικών και την νέα αναδυόμενη επιστήμη της ρομποτικής. Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι 57 μαθητές της Γ τάξης του σχολείου, οι οποίοι στο τέλος της παρουσίασης απεύθυναν πολλές ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως τα τεχνικά επαγγέλματα του υδραυλικού, του τεχνικού καύσης και του ηλεκτρολόγου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τα επαγγέλματα αυτά, καθώς και οι δύο ομιλητές δραστηριοποιούνται στα επαγγέλματα αυτά και μπόρεσαν να περάσουν στους μαθητές την εμπειρία που έχουν αποκτήσει. Η ευχάριστη έκπληξη στο τέλος των ερωτήσεων, έγινε από μια μαθήτρια, η οποία ήθελε να μάθει περισσότερα για την ρομποτική καθώς όπως δήλωσε ότι ασχολείται ήδη με αυτήν.

Οι πολλές ερωτήσεις που έγιναν στο τέλος της παρουσίασης δείχνει την ανάγκη να συνεχιστεί ο θεσμός του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, με την συμμετοχή επαγγελματιών από όλους τους κλάδους των επαγγελμάτων, ώστε να ενημερώσουν τους μελλοντικούς υποψήφιους επαγγελματίες, για τα επαγγέλματα που μπορούν να κάνουν. Η εθελοντική δράση που ξεκίνησαν ο κύριος Βαλομάνδρας Νίκος και ο Μπετούνης Γιάννης, θα συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές της Γ τάξης, των γυμνασίων του νομού Τρικάλων. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής του σχολείου κύριος Πασχάλης Νικόλαος, αγκάλιασε από την αρχή την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία και για αυτό το λόγο το σχολείο του ήταν και το πρώτο σχολείο του νομού που φιλοξένησε την δράση αυτή, με μεγάλη επιτυχία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μπετούνης Ιωάννης

Μπετούνης Ιωάννης

Πτυχ/χος Μηχ/γος Μηχ/κος

Betounis Ioannis
BSc Mechanical Engineer

MSc Robotics

PhD Student, University of Peloponnese

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia