Σωτήρης Μπλέτσας: Ένα τραγικό γεγονός που ενώνει τους λαούς παρά τα εθνικιστικά παιχνίδια εξουσίας του Ερντογάν

Τη δύναμη της φιλίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, ως μηνύματα που αναδύονται ισχυρά από τα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη γειτονική Τουρκία, υπογραμμίζει σε σημερινή ανάρτηση του, ο Σωτήρης Μπλέτσας.

Συγκλονίστηκε ο κόσμος από τους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και απώλειες ζωών. Παρά την τεράστια τραγωδία και τα βάσανα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός και ο συριακός λαός, φάνηκε η ικανότητα της ανθρωπότητας να ενωθεί και να προσφέρει υποστήριξη σε στιγμές ανάγκης.

Ο Σωτήρης Μπλέτσας

Στον απόηχο των σεισμών, η Ελλάδα έτεινε χείρα φιλίας για άλλη μια φορά (ως όφειλε) για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, στέλνοντας επίλεκτες μονάδες, προμήθειες και ιατρικές ομάδες για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανακούφισης αυτής της ανείπωτης τραγωδίας. Αυτή η έκρηξη υποστήριξης ήταν μια ενθαρρυντική υπενθύμιση ότι οι λαοί διαφορετικών εθνών μπορούν να ενωθούν με αλληλεγγύη, ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις τους συμμετέχουν σε αγώνες εξουσίας και γεωπολιτικά παιχνίδια.

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες εδώ και δεκαετίες, χαρακτηρίζονται από εθνικιστικές κορώνες εκατέρωθεν, πολιτισμικές διαφορές και πολιτικές αντιπαλότητες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα δεινά των απλών ανθρώπων, αυτοί οι διαχωρισμοί σβήνουν στο παρασκήνιο και τα δύο έθνη πάντα συναντιούνται και θα συναντιούνται σε μια επίδειξη συμπόνιας και υποστήριξης.

Μια ισχυρή υπενθύμιση ότι παρά τις ενέργειες των ηγετών, οι λαοί έχουν και θα έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους από όσα συχνά αντιλαμβάνονται.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες, φόβους και φιλοδοξίες και η κοινή μας ανθρωπιά μπορεί να αποτελέσει δύναμη για το καλό στον κόσμο!

Μπροστά στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Τουρκία, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παραμερίσει τις διαφορές του με τους Τούρκους γείτονές του, επιδεικνύοντας την πραγματική δύναμη της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας.

Η απάντηση στους σεισμούς ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα του τι είναι δυνατό όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να στηρίξουν ο ένας τον άλλον, υπερβαίνοντας τα μικροπαιχνίδια εξουσίας των ισχυρών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτό το μάθημα καθώς προχωράμε μπροστά, ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι πολιτικές διαιρέσεις και ο εθνικισμός φαίνεται να αυξάνονται. Σε μια εποχή που ο κόσμος κατακερματίζεται ολοένα και περισσότερο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κρατήσουμε τους δεσμούς της ανθρωπότητας που μας ενώνουν και να αναγνωρίσουμε ότι η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στην ικανότητά μας να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον.

Οι σεισμοί στην Τουρκία και την Συρία υπενθύμισαν καταστροφικά την ευθραυστότητα της ζωής, αλλά μας έδειξαν επίσης την ομορφιά και τη δύναμη της ανθρώπινης συμπόνιας. Η υποστήριξη στους φίλους Τούρκους και Σύριους από την Ελλάδα είναι απόδειξη του γεγονότος ότι ακόμη και μπροστά στην τραγωδία, μπορούμε να ενωθούμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, υπερβαίνοντας τις μικροδιαφορές που μας χωρίζουν.

Ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από αυτό το παράδειγμα και ας εργαζόμαστε προς έναν κόσμο όπου οι δεσμοί της ανθρωπότητας πάντα θα θριαμβεύουν έναντι των αγώνων εξουσίας!

  • O Σωτήρης Μπλέτσας είναι υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ στο Ν. Τρικάλων

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia