Σ. Βαβύλης για άναμμα δέντρου: « Η ευθύνη βαρύνει απόλυτα το Δήμαρχο»

Βολές κατά ριπας από τον δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Βαβύλη στον Δήμαρχο Τρικκαίων για τη χθεσινή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την μαζική προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία. Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Βαβύλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά το δεύτερο lockdown έχει αποδειχτεί πολύ πιο δύσκολο. Και όλοι μας χρειαζόμαστε μικρές δόσεις αισιοδοξίας και αισθητικής τέρψης. Το χριστουγεννιάτικο κλίμα μπορεί να αποτελέσει ένα ψυχολογικό στήριγμα. Επ’ ουδενί όμως όλα αυτά δεν αποτελούν λόγο ή δικαιολογία για να μην τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, για να υποβαθμίζουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Αποτελεί και έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όλους αυτούς, οι οποίοι μολονότι και αυτοί φέρουν τα ψυχολογικά σημάδια του lockdown, επιλέγουν να μείνουν σπίτι, να αποφεύγουν το συνωστισμό και να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους και κατ’ επέκταση το εθνικό σύστημα υγείας. Πραγματικά και εγώ θα ήθελα πολύ να είμαι στην πλατεία και να δω τη φωταγώγηση του δέντρου, να πάρω μια δόση Χριστουγέννων, αλλά όπως και τόσοι άλλοι, εν συνειδήσει αποφάσισα ότι δυστυχώς φέτος θα στερηθώ κι αυτό, όπως και πολλές άλλες όμορφες στιγμές, έτσι ώστε να μπορούμε του χρόνου να κάνουμε γιορτές με όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να μπορεί η πόλη μας να είναι και πάλι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Όμως εν προκειμένω η ευθύνη βαρύνει απόλυτα το Δήμαρχο. Όπως πολύ ωραία είδαμε τα φώτα στο Ληθαίο και μας μετέφερε σε αυτό το κλίμα των γιορτών, έτσι θα μπορούσε να γίνει και η φωταγώγηση του δέντρου χωρίς φαμφάρες και προσκλήσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα η φωταγώγηση να γίνει μετά τις 21:00 και δίχως πρότερη ανακοίνωση, για να είναι βέβαιο ότι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είναι δεδομένο ότι με την πίεση που βιώνουμε, όλοι ψάχνουμε αφορμές εξωστρέφειας και συναναστροφής. Και ο Δήμαρχος έδωσε την αφορμή απλόχερα, το αποτέλεσμα της οποίας εύκολα μπορούσε να αναμένει κανείς. Η ανάγκη απόδειξης της επικοινωνιακής δεινότητας της δημοτικής αρχής είχε ως αποτέλεσμα την μαζική προσέλευση του κόσμου και την έκθεση μας σε υγειονομικό κίνδυνο.

Πιθανώς και μακάρι να μην κόλλησε κανένας. Αυτό όμως δεν αναιρεί την έλλειψη ατομικής υπευθυνότητας. Και σε κάθε περίπτωση αυτή τη συγκεντρωμένη έλλειψη ατομικής υπευθυνότητας την προκάλεσαν ολίγοι, οι οποίοι έχουν και θεσμική και μεγαλύτερη ευθύνη.

Πιστέψτε με και εγώ θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί και να γιορτάσω όπως τις προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος αποφάσισα ότι ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΠΙΤΙ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia