Ταχείς ρυθμοί για την «Κάλυψη» ενοικίου σε μέλη ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Τρικκαίων

Ταχείς ρυθμοί για την «Κάλυψη» ενοικίου σε μέλη ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Τρικκαίων

«ΚΑΛΥΨΗ» ενοικίου από το ομώνυμο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας σε αριθμό ευάλωτων οικογενειών στον Δήμο Τρικκαίων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει πληρωμή των ενοικίων για δικαιούχους – μέλη ευάλωτων ομάδων και διευκολύνει σε μέγιστο βαθμό τη διαμονή ανθρώπων που είναι ενταγμένοι στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ηδη στον Δήμο Τρικκαίων ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων από όσους/ες ανήκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες και στο επόμενο βήμα, θα γίνει η κατάταξη των δικαιούχων, βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων (πολύτεκνοι, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.τ.ο.).

Οσοι/ες επιλεγούν, θα διαμένουν δωρεάν σε οικίες στα Τρίκαλα για 3 χρόνια, με το Δημόσιο να καλύπτει για το διάστημα αυτό, το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» και το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε (στην ΕΡΤ) ότι πρόκειται για την πρώτη σοβαρή προσπάθεια να καλυφθεί το ενοίκιο σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, της ΔΥΠΑ και των Δήμων γίνεται στα πρότυπα του «ΕΣΤΙΑ» (για τη στέγαση των προσφύγων), έχοντας αποκτήσει «πολύτιμη εμπειρία», όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. 

Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε το πρόγραμμα με το Κέντρο Κοινότητας, έχοντας συνάψει τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Εργασίας. 

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» έχει προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με χρηματοδότηση της ΔΥΠΑ και με τη συνεργασία των Δήμων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia