“Τα Τρίκαλα προβάλλουν τον πολιτισμό τους σε υψηλού επιπέδου συνέδρια”

Ο τρικαλινός συγγραφέας και μελετητής της επικούρειας φιλοσοφίας Αριστοτέλης Κερασοβίτης, παρευρέθηκε το διήμερο 8/9 Φεβρουαρίου στο 10ο πανελλήνιο συμπόσιο επικούρειας φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα Αττικής, όπου και παρουσίασε την εισήγηση του “Το εγχειρίδιο του Επικούρειου σοφού”.

Ο γνωστός για τις φιλοσοφικές και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες κ. Κερασοβίτης, συμμετέχει για τρίτη φορά ως ομιλητής στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόσιο το οποίο έχει γίνει θεσμός και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Παλλήνης και τους επικούρειους κήπους Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός συμπολίτης μας, εκπροσώπησε επάξια τα Τρίκαλα σε ένα συνέδριο πολύ υψηλού επιπέδου όπου έλαβαν μέρος διακεκριμένοι ομιλητές και επιστήμονες με πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί.

Οι ομιλητές:

Από τον ΚΗΠΟ Θεσσαλονίκης:
Η δικηγόρος Μαρτέλα Σινάνη, ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής ΑΠΘ Τάσος Λιόλιος, ο γιατρός Δημήτρης Άλτας, ο εκδότης (ΘΥΡΑΘΕΝ ) Γιάννης Αβραμίδης, ο ασφαλιστής Βαγγέλης Μίχος, και ο δικηγόρος Αντώνης Μπιλίσης.

Είχαν προσκληθεί και μίλησαν για τον Επίκουρο τη ΦΥΣΙΚΗ και την ΗΘΙΚΗ του, επιστήμονες με πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο: Ο Στ. ΚΡΙΜΙΖΗΣ, καθ. αστροφυσικής του παν/μιου Johns Hopkins, πρωτοπόρος ερευνητής της NASA και ESA. Ο Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ, καθ. φιλοσοφίας του Καποδιστριακού (ΕΚΠΑ ), πρώην πρύτανης. Ο Δ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ αστροφυσικός επ. διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου. O Γ. Χρούσος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών . Ο Β. ΠΡΩΤΟΠΑΔΑΚΗΣ επ. καθηγητής φιλοσοφίας του Καποδιστριακού ΕΚΠΑ .

Aπο τον ΚΗΠΟ των Αθηνών:
Ο δημοτικός υπάλληλος, συγγραφέας και αρθρογράφος Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής νευρογενετικής της Ιατρικής σχολής του παν/μιου Αθηνών Χρ. Γιαπιτζάκης, ο πολ. Μηχανικός Λ. Αλεξανδρίδης, και η διατροφολόγος, νευροψυχολόγος και διευθύντρια του Τμήματος ψυχικής υγείας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Κλέα Νομικού.

Από τον ΚΗΠΟ των Τρικάλων:
Ο Αριστοτέλης Κερασοβίτης, ελεύθερος επαγγελματίας, συγγραφέας και ερασιτέχνης ηθοποιός.

Από τον ΚΗΠΟ της Χαλκίδας:
Ο Μηνάς Πατσουράκης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia