Τηλεδιάσκεψη ΕΒΕ Ν. Τρικάλων: Ενημερώθηκαν για τις δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων με τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων και με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 3 Ιουνίου. 

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ που αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. 

Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: ο Πρόεδρος Γ. Καββαθάς, ο γραμματέας Α. Νικολόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ. Βαργιάμης, οι νομικοί σύμβουλοι της ΓΣΕΒΕΕ Σ. Παπαμιχαήλ και Ν. Δήμας, η υπεύθυνη μητρώου Σ. Τσιάμη, η υπεύθυνη γραφείου τύπου Δ. Σκούφου και οι κ. Α. Αγγελάκης και Λ. Βατικιώτης, επιστημονικά στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Ανέλυσαν τις πολιτικές του φορέα για τρέχοντα ζητήματα και απάντησαν σε ερωτήσεις των προέδρων και μελών της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων, αναφορικά με τα θέματα των χρηματοδοτήσεων και τα προγράμματα ενίσχυσης που βρίσκονται σε ισχύ, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και το νέο πτωχευτικό νόμο, που άρχισε η εφαρμογή του από 01/06/2021 και θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να χάσουν τις περιουσίες τους.

Αναφορά έγινε και στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και σε ζητήματα όπως η ενεργειακή φτώχεια των επιχειρήσεων, η ανάγκη επιμόρφωσης και η επαγγελματική κατοχύρωση σε ορισμένους κλάδους.   

Από την Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν. Τρικάλων μίλησαν ο πρόεδρος Β. Αγγελάκης, ο αντιπρόεδρος Χ. Γκαραγκούνης, ο γραμματέας Δ. Κόκκας, ο αναπληρωτής ταμία κ. Α. Καραλής, ο πρόεδρος των εστιατορίων Ν. Παπαευθυμίου, η πρόεδρος φωτογράφων Β. Οικονόμου, ο πρόεδρος επιπλοποιών και μέλος του Δ.Σ. Α. Ζιάκας, ο πρόεδρος των ψυκτικών Η. Πούλιος, η πρόεδρος των ετοίμων ενδυμάτων Φ. Γιαννούλη, ο αντιπρόσωπος των οδοντοτεχνιτών Χ. Σίμος, και ο αντιπρόσωπος των Ηλεκτρολόγων Λ. Νεχαλιώτης. 

Ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος Α. Τζάνης, ο πρόεδρος των χρυσοχόων Κ. Παπαθανασίου, το μέλος του Δ.Σ. Γ. Σκανδάλης, ο πρόεδρος του σωματείου ημερήσιου τύπου Γ. Κωτούλας, ο πρόεδρος των ραδιοηλεκτρονικών Φ. Κόγιας, ο πρόεδρος των βιβλιοπωλών Α. Παπαναστασίου, ο αντιπρόσωπος μηχανικών αυτοκινήτων Β. Μπουτζιώλης και η πρόεδρος των Κομμωτών Καλαμπάκας Α. Ζαλαβρά.

Όλοι τους τόνισαν τα προβλήματα του κλάδου που εκπροσωπεί ο καθένας, ζήτησαν την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου, την εφαρμογή ενός ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και πάγιες ρυθμίσεις χωρίς περιοριστικούς όρους για όλες τις οφειλές και κάλεσαν τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ να σταθεί δίπλα τους στη δύσκολη αυτή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση που βιώνουν όλοι.
 

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia