Την Παρασκευή αναχωρούν για Αθήνα οι αγρότες της “Άνοιξης”

Αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, την προσεχή Παρασκευή, είναι οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων “Η Ανοιξη” .

Όπως μας ενημέρωσε ο Τρικαλινός αγροτοσυνδικαλιστής Λάμπρος Τσέκας, λεωφορείο θα αναχωρήσει από κεντρικό σημείο της πόλης με προορισμό την πρωτεύουσα προκειμένου οι αγρότες της περιοχής να ενώσουν τις φωνές τους με συναδέλφους από αγροτικές περιφέρειες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διεκδικούν:
* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia