Την Παρασκευή η ετήσια άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Καλαμπάκας.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ Π.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

            Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 και από ώρα 11:00΄ έως 12:00΄ θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας η ετήσια άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Καλαμπάκας.

            Η άσκηση προτάθηκε από την Π.Υ. Καλαμπάκας  και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Τρικάλων και από την  Περιφερειακή Πυροσβεστική Διεύθυνση Θεσσαλίας  βασισμένη σε σενάρια επέμβασης ξενοδοχειακών μονάδων, με θέμα εκκένωση-πυρόσβεση-διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου, καθώς η επισκεψιμότητα των Μετεώρων προσλαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις και απαιτήσεις στην φιλοξενία και ασφάλεια των τουριστών.

            Η άσκηση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ Α.Ξ.Τ.Ε. με τη συνδρομή δεκαεπτά (17) Πυροσβεστών και εξι (6) Πυροσβεστικών οχημάτων. Σημαντική είναι η συμβολή του Α.Τ. Καλαμπάκας του ΕΚΑΒ της ΔΕΗ καθώς και του προσωπικού του ξενοδοχείου που θα  συμμετέχουν στην άσκηση, κάνοντας τις συνθήκες προσομοίωσης του συμβάντος ρεαλιστικές. Στη συνέχεια θα συναποφασιστούν παρόμοιες ενέργειες της Π.Υ. Καλαμπάκας  με το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΑΜΑΛΙΑ Α.Ξ.Τ.Ε. αλλά και με άλλες επιχειρήσεις της περιοχής Καλαμπάκας  οι οποίες επιθυμούν την ενημέρωση του προσωπικού τους σε θέματα πυρασφάλειας  για την βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δύο πλευρών, πέραν των καθορισμένων και κατά υποχρέωση.


                                                                                                     Π.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

                                                                                              e-mail: kalampak@psnet.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia