Την Τετάρτη η κινητοποίηση ενάντια στις κατασχέσεις από τον Δήμο Τρικκαίων

Για αύριο Τετάρτη 9 ΙΟΥΝΗ στις 7:30μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μεταφέρουν λόγω του καιρού, τα εργατικά σωματεία την κινητοποίηση κατά των κατασχέσεων στους 6.000 λογαριασμούς πολιτών μεταξύ αυτών και λαϊκών στρωμάτων, στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή του Δ. Παπαστεργίου.

ΤEΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

7:30μμ πλατεία Ρήγα Φεραίου

Καμιά  κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σε βάρος της εργατικής- λαϊκής οικογένειας!

Να παρθούν Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης κάθε εργατικής οικογένειας.

Παρά τα παχιά λόγια κυβερνώντων και τοπικών παραγόντων για «επιστροφή στην κανονικότητα» η πραγματικότητα για τους εργάτες και υπαλλήλους φαντάζει τελείως διαφορετική. Είναι φανερό πλέον ότι οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας . Εφαρμόζονται σε όλη την κλίμακα του κράτους από την κυβέρνηση μέχρι και τους δήμους,  βυθίζοντας ακόμη πιο πολύ στη φτώχεια και την ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια. 

Δεν είναι μόνο οι τράπεζες και το δημόσιο-εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία  που προχωρούν σε  κατασχέσεις και πλειστηριασμούς , αλλά και οι δημοτικές αρχές-τοπικές διοικήσεις, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δίνει την ευχέρεια στους δήμους να προβαίνουν σε διαδικασίες ακόμα και για μικρές οφειλές .

Οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλη την προηγούμενη δεκαετία , παλιά και νέα φοροληστρικά μέτρα έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες εργαζόμενους των Τρικάλων. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει αναγκάσει χιλιάδες συνδημότες μας σε αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων στο δήμο. Αυτή η κατάσταση δεν εμπόδισε όμως τη δημοτική αρχή Τρικκαίων να «ξεσπάσει» σε χιλιάδες μικροοφειλέτες  , ενώ μερικές δεκάδες Τρικαλινοί – κυρίως μεγαλοεπιχειρηματίες- χρωστούν τουλάχιστον  από 50 χιλιάδες ο καθένας –συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις χρωστάνε  δηλαδή το 40% του συνολικού χρέους! Εκβιάζουν τη λαϊκή οικογένεια να δώσει ότι έχει και δεν έχει , ενώ μια χούφτα συνδημοτών βρίσκονται είτε στο απυρόβλητο είτε υπό την προστασία ενός ολόκληρου νομικού οπλοστασίου ετών. 

Είναι Αδίστακτοι! Δε θα φοβηθούμε , δε θα  κάνουμε πίσω ! 

Καλούμε τη δημοτική αρχή αντί για αναγκαστικές δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών  , μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας, διαδικασίες πλειστηριασμών κλπ  να προχωρήσει σε σειρά μέτρων , έστω ανακούφισης, των εργαζομένων και των οικογενειών τους., όπως : – Διαγραφές οφειλών και προσαυξήσεων σ’ αυτούς που αποδεδειγμένα δε μπορούν , ούτε έχουν να πληρώσουν όπως πχ αρκετές κατηγορίες συνδημοτών μας : Μακροχρόνια Άνεργοι , χαμηλοσυνταξιούχοι ,ενταγμένοι στο ΚΕΑ, τρίτεκνοι , ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά  κα.

Καλούμε τα Σωματεία , τους μαζικούς φορείς των Τρικάλων , κάθε εργαζόμενο να διατρανώσουν τη αντίθεσή τους στη βαρβαρότητα που έρχεται με τη μάσκα της «κανονικότητας», να συντονίσουμε τη δράση μας  ενάντια στη νέα επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας , διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia