Τη Δευτέρα 3 Απριλίου ξαναμπαίνει   στην κυκλοφορία το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου ξαναμπαίνει   στην κυκλοφορία το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα.

Την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ξεκινά και το απευθείας τρένο Αθήνας-Καλαμπάκας 882/887.

Το γεγονός αυτό είναι μια μικρή νίκη της τοπικής κοινωνίας αφού μετά τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών εγκυμονούσε ο κίνδυνος να παραταθεί για πολύ καιρό ακόμα η ακύρωση των δρομολογίων στη γραμμή της δυτικής Θεσσαλίας.

Η παρέμβαση κατ’ αρχήν του Συλλόγου μας με την ανακοίνωση της 15ης Μαρτίου, η συνάντησή μας  στη συνέχεια με τον δήμαρχο Μετεώρων και κυρίως η παρέμβαση του δημάρχου κ. Αλέκου με την επιστολή του στη συνέχεια, είχαν ως αποτέλεσμα την επανέναρξη του δρομολογίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το δρομολόγιο αυτό εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας με την ειδική έκπτωση στα εισιτήρια για την Αθήνα, φέρνει καθημερινά στην Καλαμπάκα εκατοντάδες ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τα Μετέωρα.

Εμείς σημειώνουμε το γεγονός  ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί τελικά να επηρεάσει, αν ενεργά ενδιαφερθεί, τα δρομολόγια όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τον μικρό δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας που κατάφερε παρεμβαίνοντας να πετύχει την ανακοίνωση  επανέναρξης  καθημερινού δρομολογίου από την παλιά γραμμή του Μπράλου προς την Αθήνα.

Προτρέπουμε λοιπόν και τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής μας, όταν μετά από λίγες μέρες  ομαλοποιηθεί, όπως προβλέπεται, η συγκοινωνία στον κυρίως άξονα, να ζητήσουν να υπάρξει μέριμνα και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής της δυτικής Θεσσαλίας στην συγκοινωνία με την Αθήνα κατ’ αρχήν και τη Θεσσαλονίκη στη συνέχεια σε ώρες που εξυπηρετούν τους επιβάτες.

Ευχόμαστε στο μέλλον να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ένα ασφαλές ταξίδι ώστε ποτέ πια να μην επαναληφθεί τραγικό γεγονός σαν αυτό που ζήσαμε ένα μήνα πριν.

Είναι μεγάλη ανάγκη να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του σιδηροδρόμου που μπορεί και πρέπει να είναι το πιο ανθρώπινο και ασφαλές μέσο μεταφοράς όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Το Δ.Σ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia