Τι απαντά ο Δημήτρης Παπαστεργίου για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο σχολίασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου

«Πέρυσι στείλαμε 19.000 ειδοποιητήρια προκειμένου να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλα τα μέσα τα οποία προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Αν δεν το κάναμε, αν αφήναμε δηλαδή αυτά τα χρέη να παραγραφούν, υπάρχει προσωπικός καταλογισμός στον ταμία του Δήμου, και τον Δήμαρχο. Υπάρχουν Δήμαρχοι που είναι ακόμα στα Δικαστήρια για τέτοιες υποθέσεις.

Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει. Υπήρχε πέρυσι και η πολύ καλή ρύθμιση των 100 δόσεων, ή και η πλήρης απαλλαγή των προσαυξήσεων σε άμεση εξόφληση. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το διάστημα αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία ωραία περίοδος για κατασχέσεις. Σε περίπου 6.000 ΑΦΜ έγιναν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους. Πρέπει να δούνε και οι πολίτες με την τράπεζα τους τι έχει συμβεί, διότι κάποιες τράπεζες ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς που έχουν ακατάσχετο. Είναι μια ιστορία που θέλει υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα. Δέχθηκα αρκετά παραπόνα τις δυο τελευταίες μέρες, δίκιο έχει από μεριάς του και ο δημότης ως προς το παράπονο αλλά δίκιο έχει και ο Δήμος. Εκτιμώ ότι θα μαζέψουμε γύρω στις 500.000 ευρώ.»

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia