Τι είπαν για το επίμαχο πανό στη συγκέντρωση για την ανανέωση των συμβάσεων Γρηγορίου-Μπάτζιος

Για το επίμαχο πανό που αναρτήθηκε στη συγκέντρωση για την ανανέωση των συμβάσεων σε εργαζόμενους του ΓΝΤ μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6  ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κωνσταντίνος Γρηγορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι εργαζόμενοι παραμένουν στην εργασία τους ως το τέλος Μαρτίου, και στην διακήρυξη που θα βγάλουμε, θα βάλουμε ως βασικό κριτήριο στην πρόσληψη προσωπικού από τον εργολάβο την προϋπηρεσία στο Νοσοκομείο.

Κατανοώ απόλυτα τη διαμαρτυρία των εργαζομένων, είναι πάρα πολύ λογικό κάποιος που ενδεχομένως να φοβάται μην χάσει τη δουλειά του να διαμαρτυρηθεί.

Είδα όμως και ένα πανό, που έλεγε “έξω τα λαμόγια από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου”. Προφανώς αυτοί που έγραψαν το πανό θα ξέρουν ότι η λέξη λαμόγιο είναι συνώνυμη της εξαπάτησης και της απατεωνιάς. Δεν νομίζω ότι τα μέλη του Δ.Σ. είναι απατεώνες. Όσοι λοιπόν έγραψαν τη λέξη αυτή, προφανώς είχαν υπόψιν τους λαμόγια που διετέλεσαν ήδη μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Με ενόχλησε πάρα πολύ αυτή η κίνηση, και θα δούμε τι θα κάνουμε γι αυτό. Αυτοί που το γράψανε υποτίθεται είναι δημοκράτες, αλλά μάλλον μόνο δημοκράτες δεν είναι.»

Για το ίδιο θέμα μίλησε στη συνέχεια και ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπάτζιος:

«Στη μαζική αυτή συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, υπήρξε μια προσπάθεια ανθρώπων τους οποίους εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι, να προσωποποιήσουν κα να εκχυδαΐσουν την κριτική που γίνεται στο Νοσοκομείο και την κυβέρνηση για το γεγονός των συμβάσεων και των εργολάβων.

Εμείς το είδαμε το πανό μόλις αναρτήθηκε, και ζητήσαμε αμέσως να κατέβει, όπως και έγινε. Αυτός που έφτιαξε, πλήρωσε για να γίνει το πανό, και βρήκε τα ‘θύματα’ να ανεβάσουν το πανό, είναι γνωστός και μη εξαιρετέος, και οι νόμοι δεν μου επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να πω δημόσια ποιος είναι. Όποιος έχει εικόνα πάντως για τη διαμάχη που γίνεται στο Νοσοκομείο, εύκολα μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο εγκέφαλος αυτής της ιστορίας.

Τονίζω ξανά ότι είναι απαράδεκτο να αποκαλεί κάποιος λαμόγια ανθρώπους της διοίκησης του ΓΝΤ, αν θέλει κάποιος να αποκαλεί απατεώνα κάποιον άλλο πρέπει να μπορεί και να το αποδείξει. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτό, και όταν θα έχουμε τις χειροπιαστές αποδείξεις θα μιλήσω και με ονόματα.

Σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά για τη δημόσια υγεία, έκανε κεντρική πολιτική, και όχι εξατομικευμένες πολιτικές και ενέργειες κανενός διοικητή Νοσοκομείου σαν τον Παρθένη, ο οποίος πέρα από αυτά που υλοποίησε σαν εντολές της κυβέρνησης και των Υπουργών, διοίκησε το Νοσοκομείο με τρόπο αυταρχικό που δίχασε κόσμο. Δεν θα εξιδανικεύσουμε πρακτικές ανθρώπων που πλήγωσαν τόσο πολύ κόσμο στα Τρίκαλα. Δεν έχουμε καμία ενοχή ότι δεν συζητάμε τι έγινε εξατομικευμένα εδώ, έγιναν όσα όριζε η κυβερνητική πολιτική εκείνη την περίοδο. Ο κ. Παρθένης ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, εφάρμοσε υποχρεωτικά τις πολιτικές όπως έπρεπε, αυτό έλειπε όμως να τον στηρίξουμε όσον αφορά στις ατομικές συμπεριφορές του.»

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia