Τον Βυζαντινό Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ασπροκκλησιάς αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον Βυζαντινό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ασπροκκλησιά του Δήμου Μετεώρων αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 120.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συντήρηση του εικονογραφημένου διάκοσμου του ναού.

Κύριος Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων με έτερο και Φορέας Λειτουργίας είναι  η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

«Σε συνεργασία  με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε στην ανάδειξη του  Ι. Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ασπροκκλησία του Δήμου Μετεώρων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ασπροκκλησιάς βρίσκεται σε απόσταση 30χλμ. από την διαδρομή Τρικάλων –Καλαμπάκας και στην οδό που συνδέει την Καλαμπάκα με τα Γρεβενά και με την Εγνατία οδό και αποτελεί σημαντικό σταθμό στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής λόγω της ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας.

Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική συντηρούμε, προστατεύουμε  και αναδεικνύουμε ιστορικούς ναούς, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της  θρησκευτικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας και της ιστορικής μνήμης.

Αξιοποιούμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διασυνδέοντας τις ανατολικές με τις δυτικές περιοχές της Θεσσαλίας και προάγοντας την αλληλεπίδραση πολιτισμού και τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia