Τοποθέτηση Γιώργου Πρ. Ηλιάδη για την επένδυση στο Ελληνικό.

Λίγες διευκρινίσεις προς τους καλοπροαίρετους:
Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις θέλουν συγκεκριμένο πλαίσιο και σαφείς όρους που δεν αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά έχουν στηρίξει με πρωτοβουλίες τους την ανάπτυξη και έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα υπερ της επένδυσης στο Ελληνικό που θα δώσει νέα πνοή στην οικονομία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν υπάρχουν τούμπες που αλλάζουν όρους της σύμβασης δεν θα το αναδεικνύουμε στο δημόσιο λόγο και φυσικά στη Βουλή. Λίγες ημέρες πριν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρμόδιος υπουργός, δηλωνε:
“Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον νόμο και να αλλάξουμε την συμφωνία και τους όρους της υπέρ ή κατά της εταιρίας, θα εφαρμόσουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα”.
Λίγες ημέρες μετά έρχεται τροπολογία η οποία λεει: “Τροποποίηση του ν. 4062/2012 (Α΄ 70) Η παράγραφος 3γ του άρθρου 2 του ν. 4062/2012 (Α΄ 70), αντικαθίσταται ως εξής:
«3γ. Ύψος κτιρίων και εγκαταστάσεων: Με την επιφύλαξη των όσων ορίζονται στις περιπτώσεις ε΄ και στ΄ της παρούσας παραγράφου, το ύψος των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Πόλου ορίζεται ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση, σε συνάρτηση µε την πολεοδομική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία αυτής και την πραγματοποιούμενη κατά περίπτωση κάλυψη, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της ισχύουσας νοµοθεσίας…”.
Επομένως, είναι προφανές ότι η δικιά μας στάση εγγυάται τους όρους της επένδυσης στο Ελληνικό, διασφαλίζοντας και τους όρους αξιοπιστίας προς τους επενδυτές που τόσο ανάγκη έχει η πολύπαθη ελληνική οικονομία.
Τώρα, το γιατί κάποιοι ενοχλούνται από τη σοβαρότητα του Κινήματος Αλλαγής και όχι από τις τούμπες κάποιων υπουργών που αλλά έλεγαν και άλλα κάνουν, δείχνει πολιτική μυωπία και εμμονές.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia