ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΤοποθέτηση του Γιώργου Παναγιώτου για τη μη ανανέωση συμβάσεων στο ΓΝΤ

Για τη μη ανανέωση των συμβάσεων σε εργαζόμενους του ΓΝΤ μίλησε  σήμερα στη Λέσχη 97,6  ο αντιπρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Παναγιώτου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Δεν δίνεται αυτή τη στιγμή η δυνατότητα στη διοίκηση των Νοσοκομείων γενικά, να παρατείνουν ή να ανανεώσουν συμβάσεις. Το τονίζω διότι κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τη διοίκηση του ΓΝΤ επί του θέματος. Είναι άδικη η κριτική που δεχόμαστε. Είναι νόμος του κράτους, τον οποίο συγκεκριμένα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε, άρα εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή κάτι.

Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιεύσουμε θα αμβλύνουν τις εντυπώσεις που κάποιοι έσπευσαν να δημιουργήσουν, όσον αφορά στο ότι θα αυξηθεί το κόστος με την ανάθεση πλέον σε εργολάβους των υπηρεσιών αυτών. Κατανοούμε φυσικά την αναστάτωση στους εργαζομένους, φαντάζομαι όμως ότι στη διακήρυξη για τη διαγωνιστική διαδικασία, θα υπάρχει η πρόβλεψη ο εργολάβος να προσλάβει άτομα από τους υφιστάμενους εργαζόμενους. Να συνεχίσουν δηλαδή να εργάζονται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, απλά με άλλον εργοδότη.

Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση και μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε διαφορετικά.

Γι αυτό και με ενόχλησε πάρα πολύ μια ανακοίνωση που με θίγει, λέγοντας ότι στη διοίκηση του ΓΝΤ είμαστε οι ‘άριστοι’ και καρεκλοκένταυροι. Εγώ ούτε ‘άριστος’ ούτε καρεκλοκένταυρος αισθάνομαι, αν είναι δυνατόν να θεωρείται έτσι όποιος συμμετέχει ως άμισθος στη διοίκηση ενός νοσηλευτικού ιδρύματος. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει…νέα ήθη στον πολιτικό βίο της χώρας. Στον Γιάννη Χάιδο λοιπόν που έγραψε αυτή την ανακοίνωση, θα απαντήσω και θα του ζητήσω να μου εξηγήσει ποιον εννοεί με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, και τι θέλει να πει ακριβώς με αυτό.»

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia