«Του τόπου σου θυμάσαι»: Γεμάτη θύμηση και νοσταλγία η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ»

«ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ»: ΓΕΜΑΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ»

 Ποιος είδε τόπο πιο όμορφο… παρά τον εδικό του!

«Του τόπου σου θυμάσαι» είναι ο τίτλος της Πολιτιστικής εκδήλωσηςτου Λαογραφικού- Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που  θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, στις 8.30 μ. μ, στο Υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, την οποία ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον Δήμο Τρικκαίων για τη συνεχή αρωγή του και την παραχώρηση χώρων!

Εκατοντάδες χορευτές με παραδοσιακούς μουσικούς και ερμηνευτές θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια χορευτική πανδαισία τόπων και ενθυμήσεων, μέσα από τη νοσταλγική ματιάτου ανθρώπου που, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής του, ανασύρει στη μνήμη του τον τόπο που γεννήθηκε, τις χαρές και τις λύπες του, τα καρδιοχτύπια και τα γλέντια του!

Με χορούς και τραγούδια, έθιμα και δρώμενα στον κύκλο του χρόνου αλλά και της αγάπης και της ξενιτιάς, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό «ταξίδι» από τα Τρίκαλα και θα συνεχιστεί στην Ικαρία, την Κόνιτσα, την Ανατολική και Δυτική Θράκη, την Μακεδονία και την Κρήτη, από την παιδική ηλικία του ανθρώπου ως το γάμο και το ξεφάντωμα στα γλέντια του.

Οι χοροδιδάσκαλοι Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Ι. Σούλιος, Κώστας Τζιμούρτος και Ελπίδα Νίκα έχουν την επιμέλεια της εκδήλωσης και των χορευτικών τμημάτων και εργάζονται μαζί με τους χορευτές και τις χορεύτριες ,πυρετωδώς για ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει!

 Επιστημονικός συνεργάτης: Λουκάς Κοντονάσιος

Επιμέλεια κειμένων: Δήμητρα Μπαντή

Αφήγηση κειμένων: Αλέξανδρος Ζαούτσος-Δήμητρα Μπαντή

Τους χορευτές συνοδεύουν εξαίρετοι μουσικοί:

 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ – τραγούδι , ΑΡΗΣ ΝΤΙΝΑΣ – τραγούδι ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – κλαρίνο, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – κρουστά,ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ – γκάιντα,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – βιολί, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – βιολί, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – λαούτο

Στην εκδήλωση  συμμετέχουν τα Χορευτικά :Δημοτικό Χορευτικό Δήμου Τρικκαίων-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής-Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας- Συλλόγου Νέων Πηγής  και Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια».

 Ευχαριστούμε θερμά τους πολιτιστικούς συλλόγους: Ηπειρωτών, Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας(Φ.Α.Τ.Α) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικής, καθώς και τον  κ. Νικόλαο Μαρδάνη για την παραχώρηση αντικειμένων από το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης!

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia