Το περιβάλλον στο επίκεντρο της συνεργασίας ΚΕΔΕ – ΠΑΝΔΟΙΚΟ.

Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και γενικότερα ο σχεδιασμός δράσεων για το περιβάλλον, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης μελών της γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.
Οι κ.κ. Μαίρη Χουλιεράκη, Κώστας Βολιώτης και Νίκος Ασλάνογλου, από Βόλο, Χαλκίδα και Βέροια αντιστοίχως, επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 10 Ιανουάριου 2019.
Ως μέλη της γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, συζήτησαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΕ πλήθος θεμάτων για το περιβάλλον, σε όλες του τις πλευρές και εκφάνσεις. Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα συνεργασίας και δράσεων των δύο φορέων, με δεδομένη την πρόθεση για ενίσχυση του ρόλου της ΚΕΔΕ.
Τα μέλη της γραμματείας επέδωσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων και υπομνήματα με τις θέσεις τους, αλλά και πρακτικά προηγούμενων συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε υπ’ όψιν και το πλήθος των δράσεων που υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων, με έμφαση στην αναβάθμιση του ΧΥΤΑ, στην προεργασία για το «Πράσινο Σημείο», στην ανακύκλωση, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον βιολογικό καθαρισμό. Επίσης, έκανε αναφορά στις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα ποιότητας ζωής (Ληθαίος ποταμός, biocanteens, ποδήλατα, κάπνισμα κ.α.).
Ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση για δράσεις σφαιρικότερης αντιμετώπισης θεμάτων περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τα θέματα τεχνολογίας (Smart Trikala), από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia