«Το χαμόγελο του παιδιού στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Ριζαριου)» 10/01/2020

Με το χαμόγελο της νέας χρονιάς  κι ένα άλλο χαμόγελο φώτισε το σχολείο μας.  Το χαμόγελο του παιδιού μας επισκέφτηκε και μαζί μιλήσαμε-δράσαμε σε θέματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μας ενημέρωσε η ψυχολόγος Ελισσάβετ Γεωργίου. 

Το ενδιαφέρον μας μεγάλο. Λίγο ή πολύ όλοι και όλες μας συμμετέχουμε ή «πέφτουμε» θύματα εκφοβισμού και «κολλήματος- εξάρτησης» στο διαδίκτυο. Οι ερωτήσεις μας πολλές. Οι απαντήσεις που πήραμε πιστεύουμε, ότι θα μας βοηθήσουνε να προσέξουμε τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή των φίλων, των συμμαθητών μας κι όχι μόνο. 

Κανένα παιδί δε πρέπει να μένει μόνο του. Κανένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται. Κανένα παιδί δεν πρέπει να κλείνεται στον εαυτό του. Όλοι μαζί μπορούμε χέρι -χέρι να κάνουμε τη διαφορά, αρκεί να μην επεμβαίνουν πάνω μας διάφοροι που λένε πως θέλουν το καλό μας και αντί γι’ αυτό μας κάνουν κακό.

Ευχαριστούμε την Ελισσάβετ για την βοήθεια της να προσεγγίσουμε ,να μάθουμε να λύνουμε δύσκολες  καταστάσεις και να προσπαθήσουμε να μην τις επαναλαμβάνουμε.

Δεν χωριζόμαστε. Δεν ξεχωρίζουμε. Μονιάζουμε, ενδιαφερόμαστε, συμπονάμε και στο τέλος… χαμογελάμε!!Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia