Τρίκαλα: βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ. (φωτ&video)

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών με δύο συγκεντρώσεις, μια στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και μια στο Ζάρκο (παράπλευρη οδό). Όπως είπαν, θα συμμετάσχουν και στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση «Αγρότικα» το Σάββατο 1η Φλεβάρη. (θα αναχωρήσουν λεωφορεία από πρώην Κωστάρα στις 8 το πρωί.)

Από τη συγκέντρωση τρακτέρ στην πλατεία Μεγαλοχωρίου.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που τους αφορούν, καθώς και για το ψηλό κόστος παραγωγής. Καταγγέλλουν μειώσεις στις επιδοτήσεις περίπου 2 δισ. Ευρώ και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο μαζί τους.

Ο πρόεδρος της «Άνοιξης» Απόστολος Θωμόπουλος, μίλησε στο trikalafocus.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρουν:

Βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας με τα παρακάτω αιτήματα:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας ενάντια στο αίσχος των «ανοιχτών» εξευτελιστικών τιμών που διαμορφώνουν όπως θέλουν οι εμποροβιομήχανοι με τις «πλάτες» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής (τα πανάκριβα: πετρέλαιο, ρεύμα, σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ), που εξαιτίας τους, δεν καταφέρνουμε πολλές φορές να καλύπτουμε ούτε τα έξοδα.

Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει δίκαια και έγκαιρα το σύνολο των ζημιών και των νόσων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί το μπάσιμο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, όπου και περισσότερα θα πληρώνουμε και μικρότερες αποζημιώσεις θα παίρνουμε.

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα γενικότερα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για την ασφάλιση, ενάντια στις εξευτελιστικές συντάξεις των 330 € και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια.

Όχι στη συνέχιση της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών κάθε είδους στα σπίτια και την παραγωγή, που αδειάζουν τις τσέπες μας.

Όχι στη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων.

Το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia