ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΤρίκαλα: Η έλλειψη χιονιού λιγοστεύει τα υδάτινα αποθέματα

Ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις για την πιθανή έλλειψη νερού στον Θεσσαλικό κάμπο εξαιτίας της έλλειψης χιονιού στα ορεινά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξετάζουν καθημερινά τη στάθμη των υδάτων στις πηγές, όπου διαπιστώνουν σταδιακή μείωση και αναπόφευκτα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ενδεικτικές του κλίματος ανησυχίας ειναι δύο φωτογραφίες στην περιοχή του Ασπροποτάμου που δείχνουν τη μικρή ποσότητα νερού να ρέει στα ποτάμια της περιοχής. Μάλιστα κάτοικος της περιοχής που τράβηξε τις φωτογραφίες,...

Ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις για την πιθανή έλλειψη νερού στον Θεσσαλικό κάμπο εξαιτίας της έλλειψης χιονιού στα ορεινά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξετάζουν καθημερινά τη στάθμη των υδάτων στις πηγές, όπου διαπιστώνουν σταδιακή μείωση και αναπόφευκτα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ενδεικτικές του κλίματος ανησυχίας ειναι δύο φωτογραφίες στην περιοχή του Ασπροποτάμου που δείχνουν τη μικρή ποσότητα νερού να ρέει στα ποτάμια της περιοχής.

Μάλιστα κάτοικος της περιοχής που τράβηξε τις φωτογραφίες, έκανε και το εξής σχολιο: «Μικρή για την εποχή η ποσότητα του νερού στα ποτάμια του Ασπροποτάμου. Η έλλειψη χιονιού είναι ανησυχητική» .

Την ίδια ώρα παραµένουν στο έλεος της εγκατάλειψης στρατηγικής σηµασίας αρδευτικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης υδάτων, που κόστισαν εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.