ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΤρίκαλα: Στους δρόμους δάσκαλοι και καθηγητές (βίντεο)

Παλμό στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έδωσαν οι εκπαιδευτικοί του νομού Τρικάλων, οι οποίοι θεωρούν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την προστασία από το covid – 19 είναι ανεπαρκή και ζητούν άμεσα προσλήψεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για να καλυφθούν χιλιάδες κενές θέσεις.

Δάσκαλοι καθηγητές διεκδικούν:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!


Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Δημήτρης Παπασπύρου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων :

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.