Τρίκαλα: 1299 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία

Με 1299 συνεχείς ελέγχους τη θερινή περίοδο (από 1η Ιουνίου μέχρι 10 Αυγούστου) η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών. Η προστασία της υγείας όλων είναι πρώτιστο μέλημα της Αυτοδιοίκησης και ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει σταθερά την προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα.
Τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι τις 10 Αυγούστου, όπως τα συγκέντρωσε η Δημοτική Αστυνομία και δίνονται στη δημοσιότητα, αναφέρονται σε 1299 συνολικά ελέγχους σε καταστήματα, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, ταξί, λαϊκή αγορά, τράπεζες σχολές οδηγών κ.α. Σημαντικό επίσης το ότι ο Δήμος Τρικκαίων έλεγξε… τον εαυτό του, με τη Δημοτική Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε ΔΕΥΑΤ, Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αναλυτικά έγιναν ως εξής:
ΣΥΝΟΛΟ (1/6/2020 – 10/8/2020): 1299
Καταστήματα (κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος): 1128
Τράπεζες: 16
Σχολές οδηγών: 3
Θεατρικές παραστάσεις: 6
Υπεραστικό ΚΤΕΛ: 2
Λεωφορεία: 30
Ταξί: 9
Πάγκοι λαϊκής: 90
ΚΕΠ: 2
Κέντρο Κοινότητας: 3
ΔΕΥΑΤ: 2


Οι έλεγχοι αφορούν σε χρήση μάσκας (από πολίτες και εργαζόμενους), τήρηση αποστάσεων, ύπαρξη αντισηπτικών, πληρότητα λεωφορείων, μη ύπαρξη συγχρωτισμού και όλων, όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Μέχρι στιγμής μάλιστα, έχουν βεβαιωθεί απειροελάχιστα πρόστιμα, όμως κυρίαρχος στόχος παραμένει η συνεργασία όλων για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Δήμος Τρικκαίων συστήνει σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες, να συνεχίσουν την προσπάθεια για τήρηση των μέτρων.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «από τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων μας, θα κριθεί το αποτέλεσμα της δύσκολης μάχης που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα».

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia