Τρικάλης: “Κανείς μαθητής και εκπαιδευτικός στα σχολεία χωρίς τη βεβαίωση του self test”

Με την επαναλειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα, κανείς μαθητής και εκπαιδευτικός δεν θα εισέρχεται χωρίς τη βεβαίωση του σελφ-τεστ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη Λέσχη 97,6 ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης:

«Είναι υποχρεωμένοι και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βάσει του νόμου, να προμηθευτούν από ένα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, να το κάνουν την Κυριακή, και τη Δευτέρα το πρωί ο κάθε μαθητής να δείξει στον εκπαιδευτικό που θα είναι στην είσοδο του σχολείου το αποτέλεσμα του τεστ. Με το ίδιο χαρτί θα μπαίνουν στο σχολείο μέχρι και την Τετάρτη, οπότε και θα κάνει το δεύτερο για την εβδομάδα.

Όποιος μαθητής δεν δείξει τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ δεν θα μπορεί να μπει στο σχολείο. Αν έχει έρθει μαζί με τον κηδεμόνα του στο σχολείο, θα αποχωρήσει μαζί του. Αν ο μαθητής έχει έρθει μόνος του, θα ειδοποιηθεί ο κηδεμόνας να έρθει να τον παραλάβει. Κανείς δεν θα μπει σε σχολείο χωρίς βεβαίωση του σέλφ-τεστ, με αρνητικό αποτέλεσμα φυσικά. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, συγκεκριμένα θα υπάρχει περικοπή μισθού αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν δείξει τη βεβαίωση του σέλφ-τεστ.» 

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia