Χρήστος Σιμορέλης: «Να μην ξεχάσουμε!»

Να μην ξεχάσουμε!

Η βαθιά πληγή από την τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι εύκολο να κλείσει.  

Ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε από την αναπάντεχη απώλεια τόσων ανθρώπων που στην πλειονότητά τους ήταν νέοι αλλά και από το δράμα των συγγενών και των φίλων των θυμάτων. Σοκαρίστηκε όμως και από το γεγονός ότι το 2023 οι μετακινήσεις των τρένων γίνονται «στα τυφλά» χωρίς ουσιαστικά καμία ασφάλεια για τους επιβάτες. Την ώρα που η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται ως επιτυχημένη, οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της χώρας.

Προσωπικά, είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά τις προσπάθειες που κάναμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και την αναβάθμιση της ασφάλειας. Μπορώ όμως να εκτιμήσω και το μέγεθος της ευθύνης που έχει η σημερινή κυβέρνηση για την κατάργηση της τηλεδιοίκησης που αν υπήρχε δεν θα γινόταν η μετωπική σύγκρουση.

Δεν θέλω σήμερα να κάνω ούτε συγκρίσεις ούτε πολιτική αντιπαράθεση. Το επόμενο διάστημα πιστεύω πως θα αποκαλυφθούν πολλά. Θα αναφέρω μόνο αυτό που είπε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας Γιάννης Κολλάτος: «Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 η αίθουσα της τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε κανονικά έχοντας πλήρη επόπτευση του σιδηροδρομικού δικτύου από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ». 

Αυτή τη δύσκολη ώρα, τρέμω αυτό που μου είπε ένας συμπολίτης «θα το ξεχάσουμε κι αυτό». Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

Έχουμε χρέος απέναντι στους αδικοχαμένους νέους μας να μην το ξεχάσουμε. Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις προσπάθειες που έκαναν οι διασώστες, oi πυροσβέστες, η αστυνομία, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι υγειονομικοί στους οποίους έχουμε χρέος να αποδώσουμε τα εύσημα.  Το μεγαλύτερο όμως χρέος μας ως πολίτες – ανεξάρτητα από τις όποιες  διαφορές μας –  είναι να απαιτήσουμε την τιμωρία των υπευθύνων  αυτού του εγκλήματος.

Είναι αδιανόητο, ακόμη και αυτή την ώρα της εθνικής οδύνης, ο Πρωθυπουργός και  το κυβερνητικό επιτελείο να ενδιαφέρεται μόνο να μην εκφραστεί στις κάλπες η κοινωνική οργή. Ένας ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας θα προσπαθήσει να μειώσει την πολιτική ζημιά για την κυβέρνηση. Οι καλοπληρωμένοι από την κυβέρνηση «δημοσιογράφοι» θα επιχειρήσουν στα κανάλια με διαστρέβλωση και αόριστους συμψηφισμούς ευθυνών να αποκρύψουν την αλήθεια για τους πραγματικούς υπεύθυνους. Να φυλακίσουν τελικά το πένθος μόνο στα σπίτια των θυμάτων.

 Αν το πετύχουν αυτό, τότε θα έχουμε τελειώσει σαν χώρα.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia