Hot NewsΤρίκαλαΏρα να απλώσουμε τον τραχανά.

Ξεκίνησε για πολλές παραδοσιακές νοικοκυρές το άπλωμα του τραχανά στα χωριά του κάμπου αλλά και στις αυλές των πόλεων αρκεί να τις…χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος. Ο ντόπιος τραχανάς είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό και τον επιλέγουν οι μανάδες στη διατροφή των παιδιών.Έθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες. Ο τραχανάς υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες και μεγέθη: χοντρός ή ψιλός, γλυκός ή ξινός και παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα...
Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας απλωμα

Ξεκίνησε για πολλές παραδοσιακές νοικοκυρές το άπλωμα του τραχανά στα χωριά του κάμπου αλλά και στις αυλές των πόλεων αρκεί να τις…χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας

Ο ντόπιος τραχανάς είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό και τον επιλέγουν οι μανάδες στη διατροφή των παιδιών.Έθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας

Ο τραχανάς υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες και μεγέθη: χοντρός ή ψιλός, γλυκός ή ξινός και παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα που παραγγέλνουν από τοπικούς κτηνοτρόφους.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας


Συνήθως μαγειρεύεται ως σούπα τον χειμώνα, είτε αραιή ή πηχτή.
Μπορείτε να προσθέσετε στην σούπα τυρί ή ντομάτα. Μπορεί επίσης να γίνει με πλιγούρι ή σιμιγδάλι, ενώ γίνεται και υπέροχη τραχανόπιτα!


Ο τραχανάς απλώνεται συνήθως σε ένα τραπέζι, αραιώνεται ώστε να τον δει καλά ο ήλιος και να φύγει η υγρασία, ενώ την ίδια ώρα καθαρίζεται.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες.

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.