ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΪΚΗΣ ,ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Σε μια πραγματικά μεγάλη και με ιδιαίτερο παλμό συγκέντρωση, με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Καΐκη , υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων δόθηκε αποστομωτική απάντηση σε όσους θέλουν να αποφασίζουν για το λαό των Τρικάλων χωρίς αυτόν.

Ο ενθουσιασμός που πήγαζε από τη συγκέντρωση έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στα σενάρια των στημένων δημοσκοπήσεων  των ψεύτικων ειδήσεων , στα σενάρια της ΝΑΤΟικής και Ευρωενωσιακής εντός πολλών εισαγωγικών αριστεράς , στα σενάρια των φασιστών. Αποδείχτηκε ότι το πραγματικό σενάριο το γράφει ο λάος , το πραγματικό γκάλοπ μετριέται στο δρόμο του αγώνα από τους ανθρώπους του μόχθου, το δίκιο κρίνεται στους δρόμους της ταξικής πάλης , στους δρόμους του αγώνα. Η δυναμική της συγκέντρωσης απέδειξε την αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για ορμητική ισχυροποίηση της Λαικής Συσπείρωσης στα Τρίκαλα, στην περιφέρεια Θεσσαλίας του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η Γεωργία Καπέτη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας ,  η Στέλλα Κρυμνιώτη , υποψήφια δημοτική σύμβουλο Τρικάλων και  η  Ειρήνη Παπαδημητρίου μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, υποψήφια στην Τοπική Κοινότητα Τρικκαίων Η εκδήλωση έκλεισε  μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο , με μια συναυλία ελεύθερη  για όλους τους Τρικαλινούς και τις με τον πολύ αγαπητό  καλλιτέχνη Μάκη Σεβίλογλου

Σε μια πλατεία σύμβολο η συγκέντρωση τόνισε ο Γιώργος Καΐκης:  :

«Επιλέξαμε για τη συγκέντρωσή μας  την ιστορική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , που έχει χτιστεί με τον ιδρώτα των Κομμουνιστών , των ΕΑΜιτών και άλλων αγωνιστών  τους ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας , οι οποίοι ήταν πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων τη δεκαετία του 1950.

Αυτή την πλευρά της ιστορίας της πόλης μας αναδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ενάντια σε όσους θέλουν να κρύψουν από τη νέα γενιά την πραγματική ιστορία του τόπου μας. Γι’ αυτό άλλωστε προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο την τοποθέτηση σ’ αυτή την πλατεία έργων τέχνης του Κομμουνιστή εικαστικού Δημήτρη  Κατσικογιάννη που μέχρι τώρα βρίσκονται υποβαθμισμένα και αραχνιασμένα στα παλιά ψυγεία της ΑΓΡΕΞ .»

Συνεχίζοντας τόνισε : Με τη συγκλονιστική σας παρουσία , σήμερα εδώ σπάτε τον αποκλεισμό που επιχειρεί να επιβάλει  μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης , που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα μακριά και πέρα από τις καθημερινές σας ανάγκες. Η στάση τους προδίδει  και την πραγματική τους ανησυχία …Δείχνει το φόβο των αφεντικών των μίντια για την ορμητική άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης . Δείχνει ταυτόχρονα και τη δύναμή μας που είναι ικανή να ταρακουνήσει το καθεστώς συστημικής –μνημονιακής ομοψυχίας που θέλουν να επιβάλουν .

Ας τους κάνουμε να ανησυχούν ακόμη περισσότερο , να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί . Με τα χιλιάδες ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο των αγώνων και της καρδιάς μας στις κάλπες της πρώτης αλλά και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών» εισπράττοντας πλήθος χειροκροτημάτων.

Για το προεκλογικό πολιτικό σκηνικό στο δήμο Τρικκαίων ανέφερε: « Επτά συνδυασμοί στο δήμο Τρικκαίων, 2 γραμμές όμως, 2 κόσμοι διαφορετικοί. Από την μία αυτή των κομμουνιστών και συνεργαζόμενων μαζί τους, και από την άλλη αυτή των εκπροσώπων των αστικών δυνάμεων.

    Και στον Δήμο: χορτάσαμε από σωτήρες, παλιούς και νέους υποψήφιους που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, ακηδεμόνευτοι, υπερκομματικοί, ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα τοπικά, ότι έχουν όραμα και λύσεις για τα Τρίκαλα.

    Το λέμε καθαρά και ξάστερα.

    Οι φωνές των κομμάτων τους είναι οι φωνές των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων και της συμμόρφωσης και εποπτίας της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο»

Στη συνέχεια αφού έκανε κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και των άλλων συνδυασμών, στάθηκε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Λαικής Συσπείρωσης εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου , αλλά και στις θέσεις που θα υπερασπιστεί και θα παλέψει στο μέλλον η Λαική Συσπείρωση.

Κλείνοντας,  απευθύνθηκε στους Τρικαλινούς να κρίνουν τη δημοτική αρχή χρειάζεται η πόλη  τονίζοντας:

«Οι συνολικότερες παρεμβάσεις μας δείχνουν τη συνέπειά μας για να δικαιώσουμε τον τίτλο της μαχητικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση – ΕΕ και Δημοτική Αρχή.

Επομένως στο πραγματικό δίλλημα  τι δημάρχο και δημοτική αρχή θέλουμε. Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή που δε θα είναι “yes-man” της κυρίαρχης πολιτικής  ή δημοτική αρχή που θα κερδίζει μαζί με τον λαό μικρές και μεγαλύτερες νίκες, ανοίγοντας τελικά το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές. Αυτό είναι το κριτήριο κατά πόσο   “έξυπνος” και “ικανός” είναι ο δήμαρχος .

    Φίλες και φίλοι , συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι η ώρα ο λαός και ιδιαίτερα οι  νέοι και οι νέες των Τρικάλων , να κάνουν την πραγματική διαφορά, να απαντήσουν με  το κόκκινο γαρύφαλλο σ’ όσους προσπαθούν να τους «γανώσουν» τα μυαλά , να ρίξουν κόκκινο  ενάντια στο μαύρο της μιζέριας, της εκμετάλλευσης, του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, για να δυναμώσει και να κυριαρχήσει το ρεύμα αλλαγής και αγώνα που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση. Για μια πόλη, για συνοικίες και χωριά  των ανθρώπων του μόχθου , αυτών που δίνουνε ζωή στο δήμο μας. Για τα Τρίκαλα των πολλών και  όχι των λίγων κι εκλεκτών

Υπάρχει λίγος χρόνος μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, όμως έχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα στο λαό, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο που το 2014  πίστεψε σε υποσχέσεις και σήμερα νιώθει απογοήτευση. Σ’ αυτούς απλώνουμε το χέρι, το κάλεσμα μας είναι κάλεσμα συμπόρευσης, αγώνα, αισιοδοξίας και μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Τις λίγες μέρες που απομένουν με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, με την πρόταση μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.  

Κάνουμε κυρίαρχο το ρεύμα αλλαγής στο δήμο Τρικκαίων. Δίνουμε τη μάχη για να εκφραστεί στην κάλπη , δίνουμε τη μάχη για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη Με τη δύναμη που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το δίκιο του κόσμου στέλνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δεύτερο γύρο των εκλογών.»

Τρίκαλα 23 Μάη 2019

Η προεκλογική συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Στέλλα Κρυμνιώτη , υποψήφια δημοτικό σύμβουλο Τρικάλων η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: « Οι χιλιάδες που ψηφίζουνε για πρώτη φορά μπορούν να κάνουνε τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Τρικάλων με επικεφαλής τον Γιώργο Καΐκη. Η μόνη νεανική απάντηση για την αντεπίθεσηΓιατί μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα κόντρα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα που μας καταδικάζουν η ΕΕ και τα κόμματά της.

.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να απέχουμε για να τους δώσουμε λευκή επιταγή για να τσακίζουν τη ζωή μας!

Το φωνάζουμε δυνατά και από τη σημερινή συγκέντρωση: Οι ανάγκες μας κόντρα στους δικούς τους νόμους!

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Θέλουμε οι μαθητές να κοιτάνε στο πίνακα όταν κάνουνε μάθημα και όχι στο ταβάνι για να μη πέσει στα κεφάλια τους όπως γίνεται στο 1ο ΕΠΑΛ και σε σχεδόν όλα τα παμπάλαια κτίρια που στεγάζονται τα σχολεία της πόλης μας. Θέλουμε λεφτά για την παιδεία και όχι για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ.

Θέλουμε την έξυπνη και όμορφη πόλη  να τη χαιρόμαστε στην πράξη, στην καθημερινότητα μας, να έχουμε δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό αντί να τα ακριβοπληρώνουμε.

Θέλουμε οι φοιτητές στην πόλη μας να σπουδάζουνε δωρεάν,  και όχι να ακριβαίνει χρόνο με το χρόνο η μεταφορά τους για το ΤΕΦΑΑ, ή να μην υπάρχει ούτε ίχνος εστίας για τους περίπου 1000 φοιτητές που φοιτούν στα Τρίκαλα.

Αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό. Αυτό αξίζει στους νέους.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από την Ειρήνη Παπαδημητρίου μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, υποψήφια στην Τοπική Κοινότητα Τρικκαίων

 


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia