Άνοιξε τα χαρτιά του ο Ζιώγας: «Στόχος το νοικοκύρεμα της στάθμευσης – Μειώνουμε την παραβατικότητα, μειώνουμε την κίνηση» (Βίντεο)

 Στην επίκαιρη και λίαν ενδιαφέρουσα ημερίδα την την οδική Ασφάλεια και τους νέους κανονισμούς κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΦΑΑ, υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων από την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη των Τρικάλων, μετά τους πέντε (5) πρώτους μήνες εφαρμογής. (σ.σ. το πρώτο ανταποδοτικό σε όλη την Ελλάδα).

Τα βασικά στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε η ομιλία του Προέδρου της Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Τρικκαίων Γιώργου Ζιώγα, αφορούσαν τις 530 θέσεις επισκεπτών, τις 290 θέσεις μονίμων κατοίκων, τις 25 θέσεις ΑΜΕΑ , τα 124 σημεία 1600 θέσεις Μοτοσυκλετών/ποδηλάτων και τις 43 θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Όπως επισημάνθηκε με έμφαση από το στέλεχος της δημοτικής αρχής: «Τα έως τώρα αποτελέσματα από τους 13.000 χρήστες είναι άκρως ικανοποιητικά και σύντομα ο Δήμος Τρικκαίων θα δώσει τα φώτα της τεχνογνωσίας του και σε άλλους ΟΤΑ της Χώρας». Θα μπεις στο κέντρο της πόλης και είναι σίγουρο στα πρώτα λεπτά θα βρεις να παρκάρεις»

Επιπρόσθετα, ο εν ενεργεία αστυνομικός Γιώργος Ζιώγας ανέλυσε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις παρεμβάσεις της για την Οδική Ασφάλεια μέσα από την εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και την μεταφορά των αγαθών στον κοινωνικό ιστό προς διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Δείτε τι ανέφερε ο Γιώργος Ζιώγας για τη διαγράμμιση των των θέσεων στάθμευσης, τη διαγράμμιση των σημείων που δεν επιτρέπεται η στάθμευση, τις υπερυψωμένες διαβάσεις, τις διαπλατύνσεις των πεζοδρομιών στις διασταυρώσεις, με στόχο, όπως κατέστησε σαφές, «το νοικοκύρεμα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης»:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia