Άρης Μερεντίτης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Μια πρώτη, όχι ιδιαίτερα ψύχραιμη αποτύπωση της εκλογικής διαδικασίας στο ΚινΑλ-ΠΑΣΟΚ:

Κατ’ αρχάς, περίπου 280.000 άνθρωποι, εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία, συμμετείχαν σε μια εξαιρετικά οργανωμένη και ιδιαίτερα ομαλή εκλογική, κομματική διαδικασία. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για το ποιος κομματικός φορέας αποτελεί τον γνήσιο -και μοναδικό- εκφραστή του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Πλέον θα γίνει σαφές και σε επίπεδο ευρωβουλής, όπου οι φιλοξενίες άσχετων με το χώρο, προφανώς τελείωσαν.

Σε πιο στενά κομματικό επίπεδο, είναι προφανής η επιλογή του κόσμου της παράταξης να αφήσει μια και καλή πίσω του το παρελθόν, τιμώντας το και αναδεικνύοντας την προσφορά του. Μαζί θα αλλάξουμε πλέον το χάρτη της πολιτικής ζωής.

Ο θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί μήνυμα με πολλούς αποδέκτες – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλάβει λίαν συντόμως ότι το πάρτι του στο κοινοβούλιο, όπου η νυν αξιωματική αντιπολίτευση είναι “ωσεί παρούσα”, τελείωσε. Η περίοδος στην οποία το σύνθημα “με τον Κυριάκο, γιατί δεν υπάρχει και κανένας άλλος να κυβερνήσει τη χώρα”, πέρασε από σήμερα ήδη στο παρελθόν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απ’ την άλλη, θα πρέπει να ετοιμάζει το κόμμα του -ό,τι υπάρχει τέλος πάντων- για επιστροφή στο παρελθόν του 3%.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia